El Terlemesi Sorununu Azaltan Etkili Çözümler

Semiha Yıldız

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Uzun süredir ellerimde aşırı terleme sorunu yaşıyorum. Özellikle sıcak havalarda, stresli toplantılarda ya da heyecanlandığım anlarda avuç içlerim öyle terliyor ki kalem tutmak, el sıkışmak hatta telefon kullanmak bile zorlaşıyor. Bu durum sadece fiziksel değil, sosyal olarak da rahatsız edici bir hal aldı. Araştırdığımda bu durumun “palmar hiperhidroz” olarak adlandırıldığını ve bazı insanlarda ter bezlerinin aşırı çalışmasından kaynaklandığını öğrendim.

Tedavi yöntemleri arasında alüminyum klorür içeren losyonlar, botoks uygulaması, iyontoforez cihazları ve cerrahi yöntemler bulunuyor. Ancak herkesin tercihi farklı, bazıları doğal yöntemlerle terlemeyi azaltmaya çalışıyor. Bitkisel çaylar, el pudraları, adaçayı banyosu gibi yöntemlerden bahsedenler de var.

Ben günlük hayatımı etkilemeyecek, mümkünse kalıcı ya da uzun süreli rahatlama sağlayacak yöntem arayışındayım. Özellikle sizin deneyimleriniz benim için çok değerli.

Peki sizce el terlemesini en etkili şekilde azaltan yöntem hangisi?

Bende el terlemesi için alüminyum klorür içeren özel bir losyon çok işe yaradı. Gece yatmadan önce ince bir tabaka halinde sürüp sabah yıkadım. İlk hafta neredeyse tamamen geçti. Şu an haftada 2-3 kez kullanarak terlemeyi kontrol altında tutuyorum.

Oyla 0
Benim için en etkili çözüm botoks oldu. 15 dakikalık bir uygulama ile terleme 6 ay boyunca tamamen durdu. Tekrar başladığında yeniden yaptırdım ve hayat kalitem çok arttı. Tek dezavantajı maliyeti ama etkisi kesin.

Oyla 0
Geri
Üst Alt