En Dayanıklı Saç Sakal Makinesi Hangisi? Uzun Ömürlü ve Güçlü Model Tavsiyesi

Burhan Tosun

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,

Benim en büyük problemim şu: Aldığım makineler 6–7 ay içinde bozuluyor. Motoru zayıflıyor, bıçakları köreliyor ya da şarjı bitmeye başlıyor. O yüzden artık uzun ömürlü, gerçekten dayanıklı bir saç sakal makinesi almak istiyorum.

İnternette araştırma yaparken genelde Philips, Braun, Wahl ve Panasonic çok tavsiye ediliyor. Özellikle Wahl modellerinin profesyonel kuaförlerde bile kullanıldığını gördüm. Bu da uzun ömür konusunda güven veriyor. Braun’un bazı serileri de su geçirmez ve yıkanabilir özelliklere sahip, bu da hijyen açısından avantaj.

Benim saçım kalın telli, hızlı uzuyor. Sakalım da gür, o yüzden makine çok çabuk zorlanıyor. Bıyıkta da hassasiyet lazım çünkü küçük detaylarda kötü görünüm oluyor. Yani bana hem güçlü hem de uzun süre dayanacak bir cihaz gerekiyor. Fiyat olarak biraz yüksek olabilir ama 3–4 sene kullanabileceğim sağlam bir makine arıyorum.

Sizce uzun vadede en çok memnun kalacağım model hangisi olur? Gerçekten deneyip “ben 2–3 senedir aynı makineyi kullanıyorum, hâlâ taş gibi çalışıyor” diyebileceğiniz bir öneri varsa çok işime yarar. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Benim elimde Wahl Detailer var. 3 senedir kullanıyorum, hâlâ ilk günkü gibi çalışıyor. Motor gücü çok yüksek, saç ve sakalda hiç zorlanmıyor. Detaylarda da çok başarılı. Tek dezavantajı biraz ağır olması ama bu da sağlamlık hissi veriyor. Dayanıklılık açısından bugüne kadar kullandığım en iyi makine diyebilirim.

Oyla 0
Benim tercihim Panasonic ER-SC60 oldu. Yaklaşık 2 senedir kullanıyorum, bıçakları hâlâ çok keskin. Saçımı ve sakalımı düzenli kesiyorum, hiç zorlanmadı. Şarjı iyi gidiyor, ayrıca hızlı şarj özelliği var. Dayanıklılığıyla güven verdiği için fiyatını hak ediyor. Uzun vadeli kullanım için tavsiye ederim.

Oyla 0
Benim saçım sert ve sakalım gür. Andis Master kullanıyorum. Profesyonel kuaförlerde de kullanılan bir makine. Gerçekten taş gibi sağlam. 4 senedir kullanıyorum, hiç bozulmadı. Motor gücü çok yüksek, saç keserken en ufak takılma yaşamıyor. Sakalda da iş görüyor ama detaylarda biraz kaba kalabiliyor. Uzun ömürlü makine arayanlara tavsiye ederim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt