En Doğal Saç Ekimi Tekniği Hangisi?

Bilal Şahin

Kayıtlı Üye
Selam dostlar,

Saç ekimiyle ilgili araştırma yaparken kafamı en çok karıştıran konulardan biri de şu: en doğal saç ekimi tekniği hangisi? Açıkçası benim en büyük beklentim, saç ektirdikten sonra kimsenin “sen saç ektirmişsin” dememesi. Yani ben aynaya baktığımda ya da bir arkadaşım karşıma geçtiğinde “aa senin saçın ne kadar doğal olmuş” demesini istiyorum.

Okuduğum kadarıyla FUE tekniği saç köklerinin ense bölgesinden alınarak kanallar açılıp yerleştirilmesi üzerine kurulu. Özellikle geniş alanlarda dökülmesi olanlarda daha uygun olduğunu söylüyorlar. Ancak bazı forumlarda FUE’nin çok iyi yapılmadığında “çim adam” gibi durduğunu okudum, bu da gözümü korkutuyor.

DHI tekniği ise kalemle doğrudan ekim yapıldığı için daha sık ve daha doğal göründüğünü iddia edenler var. Ama bu sefer de “çok uzun sürüyor” ve “daha pahalı” gibi yorumlar dikkatimi çekiyor.

Bana kalırsa yöntemden çok doktorun tecrübesi ve sanat anlayışı daha önemli. Çünkü saç çizgisini doğru planlamazsanız, dünyanın en iyi tekniğini de kullansanız sonuç doğal durmaz. Mesela bazı örneklerde DHI yapılmış ama saç çizgisi çok düz, sanki cetvelle çizilmiş gibi. Bazılarında ise FUE ile öyle güzel bir doğal saç hattı oluşturulmuş ki asla fark edilmiyor.

Benim önceliğim kesinlikle doğallık. Yani seyrek bile olsa, doğallık ön planda olsun istiyorum. Sizce hangisi bu konuda daha başarılı olur? Kendi tecrübelerinizi, özellikle de saç çizgisi ve doğal görünüm konusundaki düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Ben kendi adıma FUE ile çok memnun kaldım. Doktorum saç çizgimi yüzümle uyumlu olacak şekilde tasarladı. Ekimden 1 yıl sonra saçlarım tamamen çıktı ve o kadar doğal görünüyor ki kimse fark etmiyor. İnsanlar sadece “saçların gürleşmiş” diyor, ama ekim yaptırdığımı anlamıyorlar. Benim fikrime göre, FUE tekniği doğru doktorla yapıldığında doğallık konusunda gayet başarılı sonuç veriyor.

Oyla 0
Benim tecrübem DHI tekniği ile oldu. Açıkçası başta tereddüt ettim çünkü biraz daha maliyetliydi, ama sonuçta iyi ki yaptırmışım diyorum. Özellikle ön saç çizgisinde çok sık ve doğal bir görünüm elde ettim. Kalem yöntemi sayesinde ekilen köklerin açıları çok doğal görünüyor. İşlem biraz uzun sürdü ama sonuç buna değdi. Eğer doğal görüntü önceliğinizse, DHI bence çok iyi bir seçenek olabilir.

Oyla 0
Bence bu işte en kritik konu kesinlikle doktorun estetik anlayışı. Ben FUE yaptırdım, 8 saat sürdü ama sonuç inanılmaz doğal oldu. Çizgiyi belirlerken doktorla uzun uzun konuştuk, yüzümün hatlarına uygun olacak şekilde ayarladık. Evet DHI daha sık ekim sağlıyor olabilir ama eğer doktorun eli iyi değilse, hiçbir yöntem doğal durmaz. Yöntemden çok uzmanın tecrübesi önemli.

Oyla 0
Benim DHI ekimim maalesef istediğim kadar doğal olmadı. Belki de yanlış kliniği seçtiğim içindir. Saç çizgim çok düz oldu, biraz yapay duruyor. Aslında teknik güzel ama doktorun el becerisi ve vizyonu çok önemli. Eğer işini bilen biri yaparsa DHI çok doğal sonuç verebilir. Ama benim gördüğüm kadarıyla FUE’de daha fazla doktorun el alışkanlığı var, bu yüzden sonuçlar bazen daha tatmin edici oluyor.

Oyla 0
Benim görüşüm, hangisinin daha doğal duracağını belirleyen şey tekniğin kendisinden çok uygulayıcı. 2 yıl önce FUE yaptırdım, 4000 greft ekildi. İlk 3 ay biraz sabır istiyor, ama çıkan saçların yönleri, yoğunluğu çok doğal oldu. DHI yapan arkadaşlarım da var, onların da sonuçları gayet güzel. Ama ben gördüğüm örneklerden dolayı FUE’nin doğallık konusunda geri kalmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt