En Güçlü Saç Şekillendiriciler Bile Tutmuyor, Bu Saçla Ne Yapılır?

Batıkan

Kayıtlı Üye
Selam millet,

Uzun zamandır saç şekillendirme işini çözemiyorum. Ne sürersem süreyim; wax, jöle, pomat, sprey… Hepsi denendi. En “ultra mega strong hold” yazan ürün bile benim saçı yarım saat tutamıyor. Sabah şekil veriyorum, dışarı çıkıyorum, aynaya ilk baktığımda sanki hiç uğraşmamışım gibi. Düzleşmiş, sarkmış, hatta bazen yapış yapış olmuş gibi.

Saçım çok ince telli değil ama yumuşak ve kaygan gibi bir dokusu var. Ne yapsam tutunmuyor. Ayrıca saç diplerim çok çabuk yağlanıyor. Belki ürün sabah sürülüyor ama öğlene doğru saçtan aşağı kayıyor.

Bir ara kuaför “Saçın çok temiz, o yüzden tutmuyor” dedi, bir gün yıkamadan denedim… O da ayrı bir faciaydı.

Bu saç tipine uygun, gerçekten işe yarayan bir ürün, bir taktik, bir sır varsa bilen yazsın. Kuaföre gitmeden adam gibi saç şekli yapabilmek istiyorum artık.

İşin ilginci, bazı arkadaşlarım sabah sadece elini saçına atıyor, bütün gün dağılmıyor. Ben yarım saat uğraşıp rezil oluyorum. Saç var, şekil yok.

Tavsiyesi olan varsa bekliyorum, cidden çıldırmak üzereyim.

Kardeşim yemin ederim sanki kendi saç derdimi başkası yazmış gibi hissettim. "Saç var, şekil yok" kısmı beni bitirdi çünkü birebir aynıyım 😅
Ben de wax’tan jöleye, pomattan spreye kadar her şeyi denedim, hepsi sabah verdiğim şekli maksimum 1 saat koruyabiliyor. Üstelik aynaya bakınca o uğraştığım 20 dakika yerle bir olmuş gibi...

Benim saç tipi de seninki gibi yumuşak ve kaygan. Dokunduğun an formu bozulan cinsten. Üstelik saç dipleri de hızlı yağlandığı için ürün ne kadar kaliteli olursa olsun kayıp gidiyor. Aynı kuaför lafını ben de duydum: “Saçın fazla temiz, o yüzden tutmaz.”
Yıkamadan denedim, saç yapıştı kafama, ayrı çile.

Ama son birkaç aydır işe yarayan bir sistem buldum. Tek ürün mucizesi değil ama doğru sıralamayla şekil tutma süresini ciddi uzattım. Bak şöyle yapıyorum:

🔸 1. Saçı yıkadıktan sonra %80 kuruyken deniz tuzu spreyi ya da kuru şampuan sıkıyorum​

→ Saçın kayganlığını alıyor, doku veriyor. “Tutuş öncesi zemin” gibi düşün.

🔸 2. Hafif bir​

→ Parmak kadar alıp sadece üst kısma yayıyorum. Fazlası ağırlık yapıyor.

🔸 3. Şekil verdikten sonra​

→ Sprey son dokunuş, hem sabitliyor hem parlama yapmadan formu koruyor.

BONUS: Saçını her gün yıkama​

→ Ben 2 güne bir yıkamaya geçtim, saç derisi dengeye geldi. Hem yağlanma azaldı hem ürün daha iyi tutunuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt