En İyi Dökülme Karşıtı Şampuan Hangisi? Kullanıcı Deneyimleri

Derya Doğan

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Son birkaç aydır saç dökülmesi yaşıyorum ve bu durum beni psikolojik olarak da çok etkiliyor. Çeşitli forumlarda ve sosyal medyada en çok tartışılan konulardan biri “en iyi dökülme karşıtı şampuan sorusu. Herkes farklı bir marka öneriyor; kimisi “mutlaka biotinli olsun” diyor, kimisi de “kafeinli şampuan saç köklerini canlandırıyor” diye iddia ediyor.

Benim için en önemli şey saç dökülmesini azaltmak ve saçlarımın daha sağlıklı, dolgun görünmesini sağlamak. Ama piyasada o kadar çok seçenek var ki hangisini tercih edeceğime karar veremiyorum. Bazı ürünler çok övülüyor, ama aynı zamanda “hiç işe yaramadı” diyen yorumlar da görüyorum.

Özellikle merak ettiklerim:
  • Sizce en etkili dökülme karşıtı şampuan hangisi oldu?
  • Düzenli kullanımda gerçekten fark ettiniz mi?
  • Yan etkisini yaşayan oldu mu?
Gerçek kullanıcı deneyimlerine çok ihtiyacım var. Çünkü herkesin saçı farklı ama en azından fikir sahibi olabilirim.

Benim saçım çok ince telli ve çabuk kırılıyordu. Kafein içerikli bir Alman markasının şampuanını kullandım. 2 ay sonra dökülmem azaldı. Saçlarım daha canlı görünmeye başladı. Tabii ki dökülme tamamen bitmedi ama ciddi fark hissettim. Yanında saç serumunu da kullandım. İkisini birlikte öneririm.

Ben biotin ve çinko içeren bir eczane şampuanı kullandım. İlk başta fark göremedim ama 3. aydan sonra saç tellerim kalınlaştı. Tararken daha az saç dökülüyordu. En iyi sonucu sabırlı kullanımda aldım. İlk bir ay mucize beklememek lazım.

Ben bitkisel içerikli bir şampuan kullandım. İçinde sarımsak özü vardı. Kokusu biraz ağırdı ama saç dökülmemi azalttı. Ayrıca saçım çok daha parlak göründü. Bence doğal içerikli olanlar uzun vadede daha güvenilir.

Ben farklı markalar denedim, en çok işime yarayan kafeinli şampuan oldu. Saç derimde hafif karıncalanma yapıyordu ama bu kötü değilmiş, kan dolaşımını hızlandırıyormuş. 4 ay boyunca düzenli kullandım, dökülmem neredeyse yarı yarıya azaldı. Yan etkisini görmedim, aksine saçım daha güçlü hissettirdi.

Geri
Üst Alt