En İyi Epilatör Aleti Hangisi? Kullanıcı Yorumları ve Tavsiyeler

Yelda Çolak

Kayıtlı Üye
Uzun süredir yeni bir epilatör almayı düşünüyorum ama modellerin ve özelliklerin bu kadar birbirine girmiş olması beni kararsız bıraktı. Yıllardır kullandığım eski model artık hem çok ses yapıyor hem de çekişi zayıfladığı için gereksiz acı veriyor. İnternette araştırma yapınca sayfalarda yüzlerce yorum görüyorum; birisi “Bu model harika” diyor, diğeri “Asla almayın, tahriş ediyor” diye yazmış. Bu kadar çelişkili yorum görünce kime güveneceğimi şaşırıyorum.

Bazı modellerin masaj başlığı, bazıların su altında kullanım imkanı, bazıların ise ışıklı sistemi var. Hangisinin gerçekten fark yarattığını bilmiyorum. Su altında kullanılan modellerin daha az acıttığı söyleniyor ama bu da herkeste aynı etkiyi yapıyor mu emin değilim. Ayrıca tüyleri daha kısa sürede yakalayabilen sistemlerden çok bahsediliyor. Bunun gerçekten işe yarayıp yaramadığını merak ediyorum.

Fiyat konusu da ayrı bir dert. Çok pahalı bir modeli alıp memnun kalmamak istemiyorum. Uygun fiyatlı seçenekler de var ama “Ucuz alırsan iki kere alırsın” diyenler yüzünden tereddüt ediyorum. En çok aklımı kurcalayan şey ise uzun vadede hangi cihazın tüyleri daha az acıyla, daha temiz şekilde alabileceği.

Gerçek kullanıcı deneyimi bulmak gerçekten zor. O yüzden burada sorup fikir almak istedim. Aynı kararsızlığı yaşayan olduysa belki benimle aynı noktalardan geçmiştir.

Sizce uzun ömürlü, güçlü ama cildi fazla tahriş etmeyen en iyi epilatör aleti hangisi?

Çözüm
En memnun kaldığım cihaz, su altında kullanılabilen, ışıklı başlık içeren model oldu. Tüyleri daha iyi görmeyi sağladığı için seans daha hızlı bitiyor. Acı da şaşırtıcı şekilde azaldı. Önce pahalı geldi ama uzun ömürlü olduğu için verdiğim paraya değdi. Hassas cilt için gerçekten başarılı bir seçenek. Aradığın şey pratiklik + acı azaltma ise bu tip modeller çok tatmin edici.
Çeşitli modelleri araştırırken özellikle başlık yapısına dikkat edilmesi gerektiğini fark ettim. Geniş başlıklı, ışıklı ve su altında kullanılabilen modeller kullanım rahatlığı sağlıyor. Özellikle sıcak duş sonrası kullanıldığında acı belirgin şekilde azalıyor. Birçok kişi markaya takılıyor ama aslında asıl farkı yaratan şey çekiş gücü ve gövde ergonomisi. Yüksek fiyat her zaman iyi performans demek değil, bu konuda oldukça yanıltıcı örnekler var.

Oyla 0
En memnun kaldığım cihaz, su altında kullanılabilen, ışıklı başlık içeren model oldu. Tüyleri daha iyi görmeyi sağladığı için seans daha hızlı bitiyor. Acı da şaşırtıcı şekilde azaldı. Önce pahalı geldi ama uzun ömürlü olduğu için verdiğim paraya değdi. Hassas cilt için gerçekten başarılı bir seçenek. Aradığın şey pratiklik + acı azaltma ise bu tip modeller çok tatmin edici.

Oyla 0
Çözüm
Daha bütçe dostu bir seçenek arayanlar için uygun fiyatlı modeller bile gayet iş görüyor. Önemli olan çekiş gücünün stabil olması. Çok başlık karmaşasına girmeye gerek yok. Ses seviyesinin düşük olması da kullanım konforunu arttırıyor. Uzun seanslarda fark ediyor.

Oyla 0
Soğuk eldivenli modeller bir dönem çok popülerdi ama yeni nesil cihazlar daha başarılı. Masaj başlıklarının acıyı hafiflettiğini hissettim. Ayrıca ıslak kullanım seçeneği olan modeller hassas ciltlerde daha konforlu sonuç veriyor. Ek başlık çeşitleri ne kadar fazla olursa farklı bölgelerde o kadar avantaj sağlıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt