En İyi Kapatıcı Hangisi Kızlar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nur

Kayıtlı Üye
Göz altı morluklarıyla uzun zamandır uğraşıyorum ve açıkçası hangi kapatıcıyı denesem tam istediğim sonucu alamıyorum. Bazıları ilk sürdüğümde güzel duruyor ama birkaç saat sonra çizgilere doluyor ya da göz altımı kuru gösteriyor. Özellikle gün içinde makyajımı tazeleme fırsatım pek olmuyor o yüzden sabah sürdüğüm şeyin akşama kadar idare etmesi benim için önemli.

Bir süredir farklı markalara bakıyorum ama o kadar çok seçenek var ki gerçekten karar veremedim. Bazıları çok kapatıcı oluyor ama ağır duruyor, bazıları da hafif ama morlukları kapatmıyor. Bir de göz altım biraz hassas olduğu için çok kurutan ya da çatlak gibi duran ürünlerden kaçınmaya çalışıyorum.

Çevremdeki arkadaşlarımın önerdiği birkaç kapatıcıyı denedim ama herkeste güzel duran şey bende aynı etkiyi vermedi. Belki de cilt tipimden kaynaklanıyordur bilmiyorum. Günlük kullanım için hem doğal duran hem de morlukları iyi kapatan bir şey arıyorum aslında.

Fiyat olarak çok uçuk şeyler de almak istemiyorum ama gerçekten iyi bir ürünse biraz daha bütçe ayırabilirim diye düşünüyorum. O yüzden sizin deneyimlerinizi merak ettim.

Sizce göz altı morluklarını iyi kapatan, gün içinde çizgilere dolmayan en iyi kapatıcı hangisi?

Ben de aynı sorunu çok yaşadım özellikle göz altım hem mor hem de biraz kuru olduğu için çoğu kapatıcı kötü duruyordu. Bir süre deneme yanılma yaptım açıkçası. En son aldığım bir kapatıcı var, yapısı biraz kremsi olduğu için göz altını kurutmuyor. Benim morlukları da oldukça iyi kapatıyor. Ama sürmeden önce mutlaka hafif bir göz kremi sürüyorum, yoksa en iyi kapatıcı bile çizgi yapabiliyor.

Oyla 0
Benim göz altım çok mor değil ama ince çizgilerim var o yüzden ağır kapatıcılar direkt yaşlı gösteriyor. Bir dönem çok kapatıcı ürünler kullanıyordum ama zamanla fark ettim ki ince yapılı olanlar daha doğal duruyor. Ben genelde az miktarda sürüp süngerle dağıtıyorum. O şekilde hem kapatıcılığı yeterli oluyor hem de pütür pütür görünmüyor.

Oyla 0
Ben de yıllarca kapatıcı bulmakta zorlandım çünkü göz altımda hem morluk hem de çöküklük var. Çok yoğun kapatıcılar o çöküklüğü daha çok belli ediyor. O yüzden son zamanlarda daha aydınlatıcı etkili kapatıcıları tercih etmeye başladım. Tamamen kapatmıyor ama göz altını daha canlı gösteriyor. Açıkçası bu yöntem bana daha doğal geldi.

Oyla 0
Benim deneyimimde kapatıcıdan önce cilt hazırlığı çok önemli oldu. Eskiden direkt kapatıcı sürüyordum ve hep çizgilere doluyordu. Sonra bir makyaj videosunda gördüm, önce nemlendirici sonra çok az pudra sonra kapatıcı uygulanıyordu. Ben de denedim ve gerçekten fark etti. Aynı kapatıcıyı kullanıyorum ama artık daha düzgün duruyor.

Oyla 0
Benim göz altım çok kuru olduğu için çoğu kapatıcı bende pul pul duruyordu. Bir arkadaşımın önerisiyle biraz daha nemli bitişli bir kapatıcı aldım ve gerçekten fark etti. Gün içinde de akma yapmıyor. Ama ben çok ince bir tabaka halinde sürüyorum, fazla ürün kullanınca her kapatıcı kötü durabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt