En İyi Kepek Karşıtı Şampuan ve Losyon Önerileri

İrem Şahin

Kayıtlı Üye
Kepek sorunu gerçekten çok can sıkıcı bir problem. Saçım ne kadar temiz olsa da omuzlarımdaki beyaz parçalar görüntüyü bozuyor. Özellikle koyu renkli kıyafet giydiğimde bu durum daha da belli oluyor. Pek çok farklı şampuan denedim ama bazıları sadece kısa süreli etki sağladı. Bu yüzden kalıcı çözüm arayışına girdim.

Araştırdığımda en çok öne çıkan markalar Head & Shoulders, Elseve Anti-Dandruff, Vichy Dercos, Ducray Kelual DS, Sebamed Anti-Dandruff, Nizoral oldu. Bazıları günlük kullanım için uygun, bazıları ise daha medikal içerikli. Özellikle losyon ve serumların kepeği kökten çözmede daha etkili olduğunu söyleyenler var.

Benim merak ettiğim şey şu: Şampuan tek başına yeterli mi, yoksa losyon veya ek ürünler de kullanmak gerekiyor mu? Çünkü bazı yorumlarda “şampuanla geçti” diyenler var, bazıları ise “yanında mutlaka losyon kullandım” diyor.

👉 Siz kepek sorununuzu hangi ürünle çözdünüz? Hangi marka gerçekten etkili oldu?

Ben uzun zamandır Head & Shoulders Classic Clean kullanıyorum. Düzenli kullanımda kepeğim büyük ölçüde azaldı. Ama ara vermeden devam etmek gerekiyor. Bence günlük kullanım için en pratik çözüm.

Oyla 0
Benim tercihim Vichy Dercos Anti-Dandruff oldu. Medikal içerikli olduğu için çok hızlı sonuç verdi. Yaklaşık 2 haftada kepeğim neredeyse tamamen bitti. Fiyatı yüksek ama kesinlikle etkili.

Oyla 0
Elseve Anti-Dandruff kullandım. Uygun fiyatlı ve kolay bulunuyor. Günlük kullanımda gayet yeterli. Çok yoğun kepeği olanlarda tek başına yeterli olmayabilir ama bende işe yaradı.

Oyla 0
Doktorumun tavsiyesiyle Nizoral Şampuan kullandım. İçeriğinde ketokonazol olduğu için mantar kaynaklı kepeğe çok iyi geliyor. İlk kullanımda bile fark ettim.

Oyla 0
Ben Sebamed Anti-Dandruff tercih ettim. Saç derim çok hassas olduğu için bu şampuan bana çok iyi geldi. Kepeği azalttı, saçım da yumuşadı.

Oyla 0
Benim favorim Ducray Kelual DS oldu. Çok inatçı kepeğim vardı, bu şampuan sayesinde çözüldü. Ayrıca kaşıntıyı da azalttı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt