En İyi Saç Kurutma Makinesi Markaları Hangileri?

Sevda Ardahanlı

Kayıtlı Üye
Saç kurutma makinesi seçmek zor bir iş çünkü piyasada yüzlerce marka ve model var. Ben yeni bir makine almak istediğimde çok araştırdım. Kimisi güçlü motoruyla öne çıkıyor, kimisi iyon teknolojisiyle, bazıları da hafifliğiyle tercih ediliyor.

Philips ve Braun gibi markalar uzun ömürlü ve güçlü makineler sunuyor. Remington ise fiyat–performans açısından çok tercih ediliyor. Dyson gibi üst segment markalar ise yüksek fiyatlarına rağmen çok beğeniliyor çünkü hem hızlı kurutuyor hem de saç sağlığını koruyor. Benim için en önemli kriter, hem güçlü hem de saçı yıpratmayan bir cihaz olması.

Marka seçiminde ayrıca cihazın ısı ayarları, başlık çeşitleri ve hafifliği de çok önemli. Çünkü ağır makinelerle saç kurutmak gerçekten yorucu olabiliyor.

👉 Sizce en iyi saç kurutma makinesi markası hangisi?

Ben Philips kullanıyorum ve gerçekten yıllardır bozulmadı. Gücü yüksek olduğu için saçım çok hızlı kuruyor. Ayrıca hafif olması da avantaj.

Oyla 0
Remington bence fiyatına göre en iyi performansı veriyor. İyon özelliği sayesinde saçım kabarmıyor. Uzun süredir kullanıyorum, hâlâ ilk günkü gibi çalışıyor.

Oyla 0
Dyson kullanıyorum, pahalı ama inanılmaz fark ediyor. Hem çok hızlı kurutuyor hem de saçımı hiç yıpratmıyor. Bütçen varsa kesinlikle tavsiye ederim.

Oyla 0
Ben yıllardır saçla uğraşan biri olarak söyleyeyim, saç kurutma makinesinde marka seçimi çok önemli. Her makine sadece saçı kurutmaz, uzun vadede saçın sağlığını da etkiler.

Dyson gerçekten bu işin zirvesi, ısıyı sürekli kontrol ettiği için saçın yanmasını engelliyor. Bütçesi olan için en profesyonel tercih diyebilirim.

Ama herkes Dyson’a o kadar para vermek istemeyebilir. Bu noktada Philips fiyat/performans açısından çok başarılı. Özellikle ThermoProtect ve iyon teknolojisi sayesinde günlük kullanımda saçları kuruturken kabartmıyor, elektriklenmeyi azaltıyor.

Bir de Remington var, kuaförlerin bile tercih ettiği bir marka. Saçları kabarık ve kalın telli olanlara özellikle öneririm, çünkü güçlü motoru sayesinde hem hızlı kurutuyor hem de şekillendirme konusunda çok başarılı.

Babyliss ise Avrupa’da yıllardır kullanılan sağlam bir marka, fön çekmeyi sevenler için birebir. Profesyonel etki almak isteyenlerin tercihi oluyor.

Özetle, bütçenize göre seçim yapabilirsiniz ama saç sağlığına değer veriyorsanız bu dört marka piyasada gerçekten kendini kanıtlamış durumda.

Oyla 0
Geri
Üst Alt