En Kaliteli Saç Tokası Markası Hangisi, Uzun Süre Dayanıyor Mu?

Kevser Altun

Kayıtlı Üye
Saç tokası alırken artık sadece görünüşe değil, dayanıklılığına da bakıyorum. Çünkü son birkaç yıldır ne kadar tokam olduysa hepsi kısa sürede koptu, gevşedi ya da dişleri kırıldı. Hele bir tanesi vardı, saçımı o kadar güzel tutuyordu ki elim sürekli ona gidiyordu… ta ki bir sabah elimde ikiye ayrılana kadar. O an anladım, “ucuz al, iki kere al” lafı tam da toka alışverişi için söylenmiş.

Bazı arkadaşlarım “Fransa Luxe” ya da “Invisibobble” markalarından övgüyle bahsediyor. Kimisi “Clarie’s tokalar çok tatlı ama dayanmıyor” diyor. Ben ise ortalama fiyatlı ama uzun ömürlü bir seçenek arıyorum. Rengi solmayan, esnekliği çabuk bozulmayan, saçımı fazla sıkmadan tutan bir model bulmak istiyorum. Özellikle gün boyu saçımda kalan tokalar baş ağrısı yapmasın istiyorum.

Peki gerçekten kaliteli bir tokayı nasıl anlarız? Marka mı önemli, yoksa malzeme kalitesi mi? Uzun süre dayanan bir tokayı bulmak mümkün mü, yoksa hepsi belli bir süreden sonra kaçınılmaz olarak bozuluyor mu?

Benim deneyimime göre “Invisibobble” tokalar en dengelisi. Ne saçı çekiyor ne de gevşiyor. 1 yılı geçti hâlâ ilk günkü gibi esnek. Sadece çok sıcak suyla temas ettirmemek gerekiyor. Kaliteli plastik fark ettiriyor, hem dayanıklı hem hafif.

Clarie’s tokalar görsel olarak güzel ama uzun vadede lastiği gevşiyor. Eğer sağlamlık istiyorsan “Scünci” markasını öneririm. Saçımı sıkıca tutuyor, üstelik dişleri kırılmıyor. Benim saçım kalın telli, buna rağmen kopmadı.

Benim favorim Fransa Luxe. Biraz pahalı ama 2 yıldır aynı tokayı kullanıyorum. Rengi solmadı, yay kısmı gevşemedi. Malzeme farkı çok belli oluyor. Saçın sağlığını da koruyor, iz bırakmıyor.

Çözüm
Ucuz tokalar kısa sürede bozuluyor. Ben de deneme yanılmayla öğrendim. En önemli şey esnekliği koruyan materyal. Silikon ve metal karışımı tokalardan uzak dur, plastik ya da kumaş bazlı olanlar çok daha uzun ömürlü.

Eğer her gün toka takıyorsan, tokayı dönüşümlü kullanmak da ömrünü uzatıyor. Ben 3 farklı tokayı sırayla takıyorum, hepsi hala sağlam. Özellikle “Sinsay” markasının kalın tokaları fiyatına göre şaşırtıcı şekilde dayanıklı çıktı.

Geri
Üst Alt