Epilasyon Merkezlerinde Hijyen Standartları Nasıl Olmalı?

Gamze Selimoğlu

Kayıtlı Üye
Son birkaç haftadır epilasyon merkezlerini gezerken en çok dikkatimi çeken şey hijyen oldu. Fiyat, cihaz, personel hepsi bir yere kadar ama hijyen konusunda tatmin olmazsam orada işlem yaptırmaya cesaret edemiyorum. Bazı merkezler gerçekten çok düzenli; tek kullanımlık örtüler, eldiven, dezenfekte edilmiş yüzeyler, temiz odalar… Ne gerekiyorsa yapıyorlar. Ama bazı merkezler var ki daha kapıdan girer girmez insanın içini huzursuz edecek detaylar göze çarpıyor.

Bir yerde işlem yatağı üzerinde önceki müşteriden kalma tüyler vardı, başka bir yerde cihaz başlığı açık şekilde ortada duruyordu. Çalışanların eldiven takmaması veya aynı havluyu yeniden kullanmaları ise ayrı bir endişe. Böyle şeylerle karşılaşınca “Acaba bu merkezde işlem yaptırsam sağlığımı riske mi atarım?” diye düşünmeden edemiyorum.

Ayrıca her merkezin söylediği farklı. Kimi “Cihazın bakımlı olması yeterli” diyor, kimi “Oda steril değilse işlem güvenli olmayabilir” diye uyarıyor. Bu çelişkiler yüzünden neyin standart, neyin olması gerektiği gibi olduğunu anlamakta zorlanıyorum. Bir merkez tamamen hijyenik görünürken başka bir merkez aynı ücrete çok daha özensiz olabiliyor. Aradaki fark da insanı ister istemez şüpheye düşürüyor.

Gerçekten bu işin iç yüzünü bilen ya da farklı merkezlerde deneyim yaşamış kişiler daha iyi bilir diye düşünüyorum.

Sizce epilasyon merkezlerinde olmazsa olmaz hijyen kuralları neler olmalı?

Çözüm
Bazı yerlerde eldivensiz işlem yapıldığını görünce çok şaşırdım. Eldiven, tek kullanımlık malzeme ve temiz yatak örtüsü gerçekten temel gereklilik. Bunların olmadığı bir merkezde fiyat ne kadar uygun olursa olsun işlem yaptırmak mantıklı gelmedi.
Hijyen konusunda en önemli şey çalışanların eldiven değiştirmesi ve her müşteri için yeni örtü kullanılması. Bir merkezde buna dikkat edilmediğini görünce direkt vazgeçtim. Cihaz başlıklarının her seans öncesi dezenfekte edilmesi, odanın havalandırılması ve kullanılan jellerin tek kullanımlık olması çok büyük fark yaratıyor. Hijyen sadece görünüş değil; işlem sonrası cilt reaksiyonlarını bile etkiliyor.

Oyla 0
Bazı yerlerde eldivensiz işlem yapıldığını görünce çok şaşırdım. Eldiven, tek kullanımlık malzeme ve temiz yatak örtüsü gerçekten temel gereklilik. Bunların olmadığı bir merkezde fiyat ne kadar uygun olursa olsun işlem yaptırmak mantıklı gelmedi.

Oyla 0
Çözüm
Merkezin kokusu, oda düzeni ve personelin çalışma tarzı bile hijyen hakkında çok şey söylüyor. Göz önünde dezenfekte yapan uzmanlar her zaman daha güven veriyor. Ayrıca cihaz kablolarının yerde sürünmemesi ve yüzeylerin sürekli temizlenmesi önemli.

Oyla 0
Tek kullanımlık malzemeler ve temiz başlık şart. Bunlar yoksa asla işlem yapılmamalı.

Oyla 0
Çalışanların disiplinine bakarım. Düzenli kıyafet, eldiven, temiz tezgâh, hijyen kokusu… hepsi bir araya gelince güven oluşuyor. Oda dağınıksa, personel aceleciyse hijyen genelde zayıf oluyor. Bu nedenle ilk karşılaşma çoğu şeyi belirliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt