Epilasyon Merkezlerinde Kullanılan Lazer Türleri Arasında Fark Var mı?

Nisan Kaya

Kayıtlı Üye
Epilasyon merkezlerini araştırırken en çok kafamı karıştıran konu kullanılan lazer türleri oldu. Her merkez farklı bir şey söylüyor; biri Alexandrite’ı övüyor, diğeri diode’un daha etkili olduğunu iddia ediyor. Hatta bazı merkezler “Buz lazer” diye tamamen farklı bir teknoloji olduğunu söylüyor ama sonra okuyorum ki buz lazer aslında diode’un farklı bir soğutma sistemine sahip haliymiş. Gerçekten hangisinin ne farkı var anlamaya çalışıyorum ama bilgiler birbirine giriyor.

Cilt tonum açık, tüylerim orta kalınlıkta. Bazı yerler Alexandrite’ın çok iyi sonuç vereceğini söylüyor, bazıları ise diode’un daha derine indiğini ve batıkları önlemede daha başarılı olduğunu anlatıyor. Bir merkezde “karışım lazer” önerdiler; hem Alexandrite hem diode başlıklı cihaz kullanıyorlarmış. Bu da mantıklı geliyor ama gerçekten avantaj sağlıyor mu emin değilim.

Ayrıca acı düzeyi de çok değişiyor deniyor. Alexandrite’ın daha hızlı ama daha acılı olduğu söylenirken, diode’un daha yavaş ama daha konforlu çalıştığı yazıyor. Buz lazerlerde acının neredeyse yok denecek kadar az olduğu iddia ediliyor ama bunun gerçek mi yoksa pazarlama mı olduğundan emin olamıyorum. Her merkezin kendi cihazını övmesi, objektif bilgiye ulaşmayı daha da zorlaştırıyor.

Cildim hassas olduğu için yanlış lazer türü seçmek istemiyorum. Sonuçta uzun süreli bir süreç ve etkisi yıl boyunca devam ediyor. Kafamda onlarca seçenek dolaşırken en doğru bilgiyi yaşayarak tecrübe etmiş kişilerden almak bence çok daha güvenilir.

Gerçekten deneyim yaşayan biri varsa merak ediyorum: Lazer türleri arasında sonuç, acı, hız ve kalıcılık bakımından belirgin bir fark var mı?

Çözüm
Deneyimler arasında en dengeli sonuç, buz lazer sisteminde yaşandı. Acı minimal seviyeye indiği için seanslar daha rahat geçiyor. Alexandrite hızlı olsa da hassas ciltlerde kızarıklığı artırabiliyor. Diode ise özellikle bikini bölgesinde daha etkili. Eğer acıdan çekiniliyorsa buz lazer gerçekten ciddi fark yaratıyor.
Alexandrite, açık tene sahip kişilerde hızlı sonuç verirken diode’un daha derine nüfuz ettiği için batık eğilimli bölgelerde daha başarılı olduğu görülüyor. Buz lazer olarak bilinen sistem aslında diode’un gelişmiş, daha soğutmalı versiyonu. Acı hissi belirgin şekilde düşük oluyor. Her lazerin etkisi kişiye göre değişse de cihaz kalitesi ve uzman tecrübesi sonucu en çok belirleyen faktörler arasında yer alıyor.

Oyla 0
Deneyimler arasında en dengeli sonuç, buz lazer sisteminde yaşandı. Acı minimal seviyeye indiği için seanslar daha rahat geçiyor. Alexandrite hızlı olsa da hassas ciltlerde kızarıklığı artırabiliyor. Diode ise özellikle bikini bölgesinde daha etkili. Eğer acıdan çekiniliyorsa buz lazer gerçekten ciddi fark yaratıyor.

Oyla 0
Çözüm
Karma lazer cihazları bazı kişilerde iyi sonuç veriyor çünkü farklı bölgelerde farklı dalga boyu kullanılması avantaj sağlayabiliyor. Özellikle ince tüylerde Alexandrite daha etkili olurken, kalın tüylerde diode daha başarılı oluyor. Yani tamamen cilt ve tüy yapısına göre değişiyor.

Oyla 0
Seçim yaparken cihazın modeli ve soğutma gücü çok önemli. Aynı lazer türü olsa bile eski cihazlar daha acılı ve daha etkisiz olabiliyor. Yeni nesil cihazlarda hem hız hem kalıcılık anlamında daha iyi sonuçlar elde ediliyor. Türden çok cihaz teknolojisine odaklanmak çoğu zaman daha doğru oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt