Epilasyon Seansı Ne Kadar Sürer? Bölgeye Göre Ortalama Süreler

Hasret Soylu

Kayıtlı Üye
Epilasyon merkezleriyle görüşürken her biri seans süresi konusunda farklı bir şey söylüyor. Bazıları “Bacaklar 20 dakikada biter” derken başka bir merkez aynı bölge için 45 dakika dedi. Bu kadar farklı sürelerin olması beni biraz şaşırttı çünkü işlem ne kadar kısa veya uzun sürerse sonuç da o kadar değişiyor mu, emin olamıyorum. Özellikle büyük bölgelerde hızın önemli olduğunu biliyorum ama hızlı işlem her zaman iyi işlem anlamına gelmiyor olabilir.

Bikini bölgesi, koltuk altı, yüz bölgesi gibi yerlerde daha dikkatli çalışılması gerektiğini duydum, bu yüzden o bölgelerde sürenin uzaması normal mi bilmiyorum. Bazı uzmanlar “Hızlı biter” diyor ama hızlı bittiğinde sanki eksik alan kalıyormuş hissi oluyor. Yüz bölgesinde daha ince tüyler olduğu için işlem daha mı uzun sürer yoksa kısa mı olur, bu konuda da kafam karışık. Bir merkez “10 dakika” dedi, bir diğeri “Yarım saat” dedi.

Seansın süresi cihazın gücü, uzman tecrübesi ve bölgenin genişliğine göre değişiyor olabilir ama hangi sürelerin makul olduğunu anlamak istiyorum. İlk seans uzar mı, yoksa her seans benzer mi ilerler? Çok kısa süren işlemler sonuçsuz olabilir mi, yoksa uzun sürmesi mi daha sağlıklı? Gerçek deneyimleri duymak bu anlamda çok işime yarar.

Sizce bölgeye göre epilasyon seansının normal süresi ortalama olarak ne olmalı?

Çözüm
Kullandıkları cihaz süreyi çok etkiliyor. Yeni nesil buz lazerlerde bacaklar 20 dakikada bile bitebiliyor. Bikini bölgesinde ise 15–25 dakika arası normal. Uzun sürmesi kötü değil ama aşırı uzun süreler uzman yavaş çalışıyor demek olabilir.
Bacak bölgesi genelde 25–40 dakika arasında sürüyor çünkü geniş bir alan. Koltuk altı çok hızlı bitiyor, 5 dakika bile sürmeyebiliyor. Bikini ise merkeze göre değişiyor, dikkatli çalıştıkları için biraz uzayabiliyor. Süre konusunda çok uç rakamlar söyleyen merkezlere pek güvenmiyorum.

Oyla 0
Kullandıkları cihaz süreyi çok etkiliyor. Yeni nesil buz lazerlerde bacaklar 20 dakikada bile bitebiliyor. Bikini bölgesinde ise 15–25 dakika arası normal. Uzun sürmesi kötü değil ama aşırı uzun süreler uzman yavaş çalışıyor demek olabilir.

Oyla 0
Çözüm
Yüz bölgesi çok küçük olduğu için 5–10 dakika yeterli oluyor. Ancak ince tüyler olduğu için daha dikkatli çalışmak gerekiyor. İlk seanslar biraz uzun sürebiliyor çünkü uzman tüy yapını anlamaya çalışıyor.

Oyla 0
Süreler kişiden kişiye değişiyor ama aşırı hızlı biten merkezlerde genelde atlama olabiliyor. Uzmanın açıyı doğru ayarlaması ve tüm bölgeleri tek tek taraması önemli. Çok kısa süren işlem daha konforlu olsa da dikkat düşükse sonuç etkilenebilir.

Oyla 0
Geri
Üst Alt