Epilasyon Sonrası Kızarıklık ve Yanma İçin Hangi Kremler Etkili?

Burcu Doğulu

Kayıtlı Üye
Epilasyon sonrası oluşan kızarıklık ve yanma konusu son zamanlarda gerçekten moralimi bozan bir hale geldi. Eskiden birkaç saat içinde geçen hafif bir hassasiyetten ibaretti ama son birkaç aydır neredeyse işlemden hemen sonra yoğun bir yanma hissi başlıyor. Özellikle bacak ve bikini bölgesinde söylediklerim abartı değil; resmen dokununca canım acıyor. Bu durum hem günlük rutinimi etkiliyor hem de epilasyonu yapacağım günleri erteler oldum.

Soğuk uygulamayı denedim, bir süreliğine iyi geliyor ama etkisi kısa sürüyor. Aloe vera jel sürdüm, serinletiyor ama kızarıklığı pek azaltmadı. Panthenol içeren bir krem denedim, ilk zamanlar işe yarar gibiydi ama sonradan etkisi azaldı ya da cildim alıştı bilmiyorum. Sanki hiçbir şey tam olarak o “yanma ateşini” söndüremiyor. Artık hangi ürünü sırf denemek için aldığımı ben bile karıştırıyorum.

YouTube’daki öneriler, TikTok’taki “mucize ürünler”, eczacı tavsiyeleri… Hepsini deneye deneye bittim ama hâlâ kendime uygun, gerçekten hızlı rahatlama sağlayan bir şey bulamadım. Bazılarının içeriği güzel ama dokusu ağır geliyor. Bazıları hafif ama etkisi zayıf kalıyor. Cildim de hassas olduğu için deneme yanılma süreci bir işkenceye dönüşüyor.

Gerçekten bu konuda işi çözen biri varsa tavsiyesini duymak isterim. Epilasyondan sonra kızarıklığı ve yanmayı en hızlı dindiren krem sizce hangisi?

Çözüm
Bende bu sorun yıllarca sürdü ve çözümü tamamen jel formda bir üründe buldum. Aloe vera + hyaluronik asit içeren bir jel vardı, onu epilasyondan hemen sonra sürünce yanmayı neredeyse sıfırlıyordu. Kremler bende ağırlık yapıyordu ama jel hafif olduğundan daha çabuk etki etti. Düzenli kullanınca kızarıklıklar da ciddi anlamda azaldı. Belki sen de jel formlara bakabilirsin.
Benim cildim de aşırı hassas ve özellikle bahsettiğin yanma hissi çok tanıdık. Bana en iyi gelen panthenol + çinko karışımlı bir krem oldu. İlk sürdüğümde soğuk bir rahatlama hissi veriyor, 10–15 dakika sonra kızarıklık belirgin şekilde azalıyor. Her epilasyondan sonra düzenli kullanınca fark daha da belirginleşti. Belki senin cildinde de işe yarayabilir.

Oyla 0
Bende bu sorun yıllarca sürdü ve çözümü tamamen jel formda bir üründe buldum. Aloe vera + hyaluronik asit içeren bir jel vardı, onu epilasyondan hemen sonra sürünce yanmayı neredeyse sıfırlıyordu. Kremler bende ağırlık yapıyordu ama jel hafif olduğundan daha çabuk etki etti. Düzenli kullanınca kızarıklıklar da ciddi anlamda azaldı. Belki sen de jel formlara bakabilirsin.

Oyla 0
Çözüm
Ben centella içeren bir ürün kullanıyorum ve cidden çok memnunum. Cildim işlem sonrası inanılmaz hassaslaşıyordu ama bu krem gerginliği birkaç dakika içinde hafifletiyor. Çok yoğun değil ama etkisi oldukça güçlü. Özellikle bacaklarda hızlı sakinleştiriyor. İçeriği sade olduğu için iritasyon yapmadı. Hassas ciltlerde bu tarz bitkisel yatıştırıcılar daha iyi çalışıyor gibi.

Oyla 0
Soğuk uygulamanın üzerine nemlendirici sürmek bende pek işe yaramamıştı. Sonradan eczacının önerisiyle panthenol ağırlıklı bir losyon denedim. Losyon formu daha ince olduğu için ciltte ekstra bir katman bırakmıyor ama yine de çok güzel yatıştırıyor. Yanma hissi birkaç dakika içinde azalıyor. Düzenli kullanımda kızarıklık oluşumunu da belirgin ölçüde azalttı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt