Erkek Bakımı Nasıl Olmalı, Günlük Olarak Nelere Dikkat Ediyorsunuz?

Taner Sağlam

Kayıtlı Üye
Erkek bakımını çoğu zaman gereksiz bir detay gibi görüyordum. “Temiz ol yeter” mantığıyla yıllarca gittim ama yaş ilerledikçe bunun aslında dış görünüşten çok daha fazlası olduğunu fark ettim. Günlük bakım sadece güzel görünmek değil, kendine özen göstermekle ilgiliymiş. Sabah kalktığında yüzünü yıkayıp, sakalına düzen verip, cildini korumak aslında güne nasıl başlayacağını da belirliyor.

Benim rutinim artık basit ama düzenli: sabah yüz yıkama jeliyle temizliyorum, ardından su bazlı nemlendirici sürüyorum. Tıraş olacaksam önce sıcak suyla yüzü yumuşatıyorum, sonra da alkol içermeyen balsamla bitiriyorum. Sakal varsa mutlaka birkaç damla yağ. Akşam duş sonrası aynı şekilde temizlik ve hafif bir krem. Saç için de her gün şampuan değil, iki günde bir kullanmak daha iyi geldi. Fazlası saç derisini kurutuyor.

Güneş kremi de bence erkek bakımının en atlanan kısmı. Yaz-kış fark etmiyor, dışarı çıkarken sürmek hem cilt tonunu koruyor hem de yaşlanmayı geciktiriyor. Kısacası, az ürün ama düzenli kullanım bence en doğrusu.

Siz nasıl yapıyorsunuz?

Günlük bakımda gerçekten fark yaratan detay sizce ne?

Benim için en önemli şey süreklilik. Sabah yüzümü yıkayıp nemlendirici sürmezsem o gün kendimi iyi hissetmiyorum. Sakal yağını da aksatmamaya çalışıyorum, yumuşaklık farkı büyük.

Oyla 0
Benim rutinim basit: sabah duş, yüz temizleme jeli, ardından güneş kremi. Akşam ise yüzümü sadece suyla duruluyorum. Fazla ürün kullanmak yerine sade kalmak daha iyi.

Oyla 0
Ben tıraş sonrası bakımda dikkatliyim. Alkol bazlı ürünleri bıraktım, cildim rahatladı. Ayrıca iki günde bir saç maskesi yapıyorum, saç uçları artık sertleşmiyor.

Oyla 0
Ben her sabah yüz yıkama + nemlendirici, akşam da aloe veralı krem uyguluyorum. Bazen üşeniyorum ama düzenli yaptıkça farkı aynada görüyorsun. Gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Ben bakım rutinime ağız ve el bakımını da dahil ettim. Diş ipi, dudak kremi, tırnak kesimi… Küçük detaylar ama çok fark ettiriyor. Bakım sadece yüz değil, genel bir bütünlük bence.

Oyla 0
Geri
Üst Alt