Erkek Saç Tipine Göre Hangi Şampuan Kullanılmalı?

Adem Terzioğlu

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saçlarımın tipini anlamaya çalışıyorum ama bir türlü emin olamıyorum. Bazen yağlı gibi hissediyorum, bazen kuru. Sabah duş alıyorum, akşama doğru saçlar dipten parlıyor, ertesi günse sanki kupkuru oluyor. Şampuan mı yanlış, yoksa saçım mı kararsız anlamadım.

Bir dönem kepek için özel şampuan kullandım ama saçlarım daha da sertleşti. Başka bir zaman kuru saçlar için olanı denedim, bu sefer de aşırı yumuşadı ve hacmini kaybetti. O yüzden artık hangi tipe neyin uygun olduğunu karıştırdım. Çevremde herkes farklı şey söylüyor: “yağlıysa mentollü al”, “kepek varsa çay ağacı olsun”, “doğal içerikli al”... Ama hiçbiri tam işe yaramadı.

Cilt tipini test eder gibi, saç tipi için de böyle net bir şey var mı? Herkesin saç derisi farklı ama yine de bir yol bulmak istiyorum.

Sizce yağlı, kuru ya da kepekli saçlar için en uygun şampuan türü hangisi? Deneyip gerçekten fark gördüğünüz ürünler var mı?

Çözüm
Benim saçlarım da karışıktı. En sonunda iki farklı şampuanla çözüm buldum: haftada 3 gün yağ dengeleyici, 2 gün nemlendirici kullandım. Saç hem yumuşadı hem kepek azaldı. Bence tek bir ürün yerine dengeyi kurmak önemli.
Yağlı saçlar için salisilik asit veya çay ağacı özlü şampuanlar çok işe yarıyor. Ben Head & Shoulders’ın mentollüsünü bırakıp doğal içerikli bir tane denedim, hem temizliyor hem ferahlatıyor.

Kuru saçlarda argan yağı içeren ürünler iyi geliyor. Ben her yıkamadan sonra saç kremi de kullanıyorum. O zaman ne kabarıyor ne de sertleşiyor. Krem fark yaratıyor.

Kepek varsa çinko pirition içeren şampuanlara bak. Ben Clear Men’in kepeğe özel serisini kullanıyorum, bir haftada fark etti. Ama fazla sık yıkama, o da kurutuyor.

Bende de saç tipi karışıktı, doktor sülfatsız ürün önerdi. Onlara geçince dengelendi. Ne çok kurutuyor ne de yağlandırıyor. İlk başta alışmak zor ama uzun vadede rahat.

Benim saçlarım da karışıktı. En sonunda iki farklı şampuanla çözüm buldum: haftada 3 gün yağ dengeleyici, 2 gün nemlendirici kullandım. Saç hem yumuşadı hem kepek azaldı. Bence tek bir ürün yerine dengeyi kurmak önemli.

Çözüm
Geri
Üst Alt