Erkek Tipi Dökülmede Mezoterapi Gerçekten İşe Yarıyor mu? Yoksa Zaman Kaybı mı?

Bahtiyar

Kayıtlı Üye
Saç dökülmem tepe bölgemde belirginleşince dermatoloğa gittim ve klasik tanı: erkek tipi saç dökülmesi. Finasterid ve minoxidil gibi ilaçlar önerildi ama uzun vadeli yan etkiler nedeniyle onları kullanmak istemedim. Bunun yerine daha doğal bir yöntem olan saç mezoterapisine başladım.

Şu an birkaç seans geride kaldı ama etkisini tam anlamış değilim. Yeni saç çıkışı pek yok, dökülme aynı seviyede gidiyor. Herkes “kişiden kişiye değişir” diyor ama erkek tipi dökülmede mezoterapiden net sonuç alan biri oldu mu?

Bu tedaviye devam etmeli miyim, yoksa enerjimi başka yöne mi vermeliyim?

Eşim için araştırırken bu tedaviyi bulduk. Tepe bölgesinde açıklık başlamıştı. Mezoterapi ile 8 hafta boyunca düzenli gittik, 4. haftadan sonra fark etti. Saç çizgisi düzelmedi ama var olan saçlar daha yoğun görünmeye başladı. Minoxidil’i kullanmak istemediği için mezoterapi iyi bir alternatif oldu.

Oyla 0
Bende klasik erkek tipi dökülme vardı. İlk başta şüpheliydim ama mezoterapiye başladım çünkü ilaçlara karşıyım. 6 seans yaptım. Özellikle saç telleri kalınlaştı ve dökülme gözle görülür azaldı. Yeni saçlar çok yoğun çıkmadı ama görüntü genel olarak toparladı. Beklentiyi doğru ayarlamak lazım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt