Erkeklerde Duş Sonrası Yapılması Gereken Bakım Adımları Neler?

Suat Ateş

Kayıtlı Üye
Duş aldıktan sonra genelde üstümü giyip çıkıyorum ama son zamanlarda bunun yeterli olmadığını fark etmeye başladım. Özellikle duştan sonra cildimde kuruluk, yüzümde gerginlik ve bazen de kaşıntı hissi oluyor. Saçlarım da ilk başta temiz görünse bile birkaç saat sonra sönük duruyor. Açıkçası duş sonrası bakım diye bir şey olduğunu biliyordum ama bunun ne kadar önemli olduğunu yeni yeni anlıyorum.

Araştırmaya başlayınca bu sefer de “duş sonrası mutlaka yapılmalı” denen şeylerin sayısı arttı. Nemlendirici, vücut losyonu, saç serumu, yüz kremi derken iş karmaşık hale geliyor. Benim merak ettiğim şu: Gerçekten bunların hepsi şart mı, yoksa birkaç temel adımı doğru yapmak yeterli mi? Erkekler için pratik ama etkili bir yol var mı?

Bir de zamanlama konusu var. Duştan hemen sonra mı sürmek lazım ürünleri, yoksa biraz beklemek mi daha doğru? Özellikle nemlendirici konusunda farklı görüşler var. “Nemliyken sür” diyen de var, “tamamen kurusun” diyen de. Hangisi daha mantıklı emin olamıyorum.

Duş alıyorum ama sonrasında doğru şeyleri yapmadığımı hissediyorum.

Sizce erkekler için duş sonrası mutlaka yapılması gereken temel bakım adımları nelerdir?

Ben de eskiden duş sonrası hiçbir şey yapmazdım. Sonra cildimde ciddi kuruluk başladı. Duştan sonra cilt hâlâ hafif nemliyken basit bir nemlendirici sürmeye başladım. Hem kaşıntı azaldı hem de cilt daha rahatladı. Bence en önemli adım bu, gerisi opsiyonel.

Oyla 0
Duş sonrası bakım deyince gözüm korkmuştu ama aslında çok basitmiş. Yüz için hafif bir nemlendirici, vücut için de özellikle kışın losyon kullanıyorum. Saç için ekstra bir şey yapmıyorum ama cilt farkı gerçekten hissediliyor. Duş sonrası bakım sandığımız kadar zahmetli değil.

Oyla 0
Araştırdıkça şunu öğrendim: Duş sonrası en kritik şey nemi hapsetmek. Yani cilt tamamen kurumadan nemlendirici sürmek. Erkekler için 2 ürün yeterli: yüz kremi ve vücut losyonu. Fazlası şart değil. Bunu alışkanlık haline getirince cilt sorunları ciddi şekilde azalıyor.

Oyla 0
Ben spor sonrası sık duş alıyorum. Duş sonrası bakım yapmadığım dönemlerde cildim hemen kuruyordu. Şimdi hızlıca nemlendirici sürüyorum, toplam 1 dakikamı almıyor. Etkisi ise gün boyu sürüyor. Bence herkesin rutine eklemesi gereken bir şey.

Oyla 0
Duş sonrası bakım bana hep gereksiz gelmişti ama yaş ilerledikçe fark ediyorsun. Özellikle yüz için krem kullanmak çok fark ediyor. Cilt daha az geriliyor, daha sağlıklı duruyor. Keşke daha önce başlasaydım diyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt