Erkeklerde Kişisel Bakımda En Çok Yapılan Hatalar Neler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zerhat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zerhat

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda fark ettim ki birçok erkek bakım rutininde hep aynı hataları yapıyor. Aslında hepimiz temizlenmek, iyi görünmek istiyoruz ama çoğu zaman yanlış ürünler, yanlış sıralama ya da “fazla yapmak” cildi yıpratıyor. Mesela ben bir dönem her sabah ve akşam yüzümü sert sabunla yıkıyordum. Cildim pırıl pırıl sanıyordum ama meğer bariyerini mahvetmişim. Sonra kuruluk, kızarıklık, sivilce derken zincirleme bir kaos başladı.

Aynı durum sakal için de geçerli. Yağ sürmeyi abartınca cilt yağlanıyor, hiç sürmeyince kaşıntı başlıyor. Dengeyi tutturmak zor. Bazı arkadaşlarım ise tıraş sonrası alkol bazlı kolonya sürüyor hâlâ, “yakıyor ama temizliyor” sanıyorlar. Halbuki cildi iyice tahriş ediyor. Saç konusunda da benzer durumlar var: her gün şampuan kullanmak saçı kurutuyor ama hiç kullanmamak da yağlandırıyor.

Bir de kişisel bakım denince çoğu erkek sadece yüz ve saç düşünüyor. Oysa el, dudak, vücut bakımı da işin bir parçası. Uykusuzluk, su içmemek, güneş kremi kullanmamak da aslında birer bakım hatası.

Sizce erkeklerin kişisel bakımda en sık yaptığı gerçek hatalar neler?

Kendinizde fark ettiğiniz veya çevrenizde sık gördüğünüz bir örnek var mı?

En büyük hata, fazla ürün kullanmak. Ben de bir ara sabah akşam her şeyi üst üste sürüyordum, cildim perişan oldu. Artık sadeleştirdim, sabah yıkama + nemlendirici, akşam temizleme yeterli.

Oyla 0
Tıraş sonrası kolonya sürmek hâlâ birçok erkekte alışkanlık. Ben de bırakınca fark ettim, cilt yumuşadı, tahriş azaldı. Alkol bazlı ürünler yerine balsam çok fark yaratıyor.

Oyla 0
Benim gördüğüm en yaygın hata: gece cilt temizliği atlanıyor. Gün boyu dışarıda kir, yağ, ter yüzüne yapışıyor. Sadece sabah yıkamak yetmiyor. Akşam 1 dakika ayırmak bile fark ediyor.

Oyla 0
Hatalardan biri de “kadın ürünü kullanmam” kafası. İyi içerik cinsiyet tanımıyor. Cildine uygunsa neden kullanmayasın? Ben yıllardır eşimin nemlendiricisini kullanıyorum, harika geliyor.

Oyla 0
Benim hatam fazla sıcak suyla yıkanmaktı. Yüzü, saçı, vücudu kurutuyor. Artık ılık suyla duş alıyorum, cilt dengelendi. Küçük detaylar gerçekten büyük fark yaratıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt