Erkeklerde Saç Dökülmesi Başladığında İlk Olarak Ne Yapılmalı?

Mert Arslan

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesini fark ettiğimde en zorlandığım şey nereden başlayacağımı bilememek oldu. Duşta ve tararken dökülen saçlar artınca ister istemez panikliyorsun ama aynı zamanda neyin doğru olduğunu da kestiremiyorsun. Herkes farklı bir şey söylüyor ve bu da kafayı daha çok karıştırıyor.

İlk etapta internetten araştırma yaptım. Şampuan önerileri, vitaminler, serumlar, doğal çözümler derken bilgi kalabalığının içinde kaldım. Hangisi gerçekten gerekli, hangisi gereksiz ayırt etmek zor. Bir şey yapmadan beklemek istemiyorum ama yanlış bir şey yapmak da istemiyorum.

Ailemde saç dökülmesi var, bu yüzden genetik ihtimali de aklımda. Ama stresli bir dönemden geçtiğim için bunun da etkisi olabileceğini düşünüyorum. Bu iki etken arasında kalınca “önce hangisini ele almalıyım” sorusu ortaya çıkıyor.

Doktora gitmek aklımda ama “daha erken mi” diye tereddüt ediyorum. Öte yandan geç kalmak istemediğim için de içim rahat etmiyor. Bu aşamada doğru adımı atmak istiyorum.

Benim gibi yeni yeni saç dökülmesi fark eden erkeklerin en başta nasıl bir yol izlemesi gerektiğini gerçekten merak ediyorum.

Erkeklerde saç dökülmesi ilk fark edildiğinde hangi adımlarla başlanması en doğru yaklaşım olur?

Ben ilk fark ettiğimde direkt doktora gittim ve iyi ki de gitmişim diyorum. Hemen tedaviye başlamadım ama durumun ne olduğunu öğrenmek kafamı rahatlattı. En azından boş yere deneme yapmamış oldum.

Oyla 0
İlk aşamada panik yapmamak önemli. Ben önce yaşam tarzımı gözden geçirdim. Uyku ve beslenme düzenini toparlamak bile dökülmenin hızını azaltabiliyor. Küçük adımlar bazen büyük fark yaratıyor.

Oyla 0
İnternetten ürün denemek yerine önce sebebi anlamak gerekiyor. Ben bunu geç anladım ve zaman kaybettim. Kan tahlili ve saç derisi kontrolü bence en mantıklı başlangıç noktası.

Oyla 0
Saç dökülmesi yeni başladıysa takip çok önemli. Fotoğraf çekerek ilerlemeyi izledim. Bu sayede artış mı var yoksa aynı mı kalıyor net görebildim ve daha bilinçli karar verdim.

Oyla 0
Doktora gitmek göz korkutucu gelmişti ama aslında sadece bilgi almak bile yeterli olabiliyor. Ben bu sayede gereksiz ürünlere para harcamaktan kurtuldum ve süreci daha sakin yönettim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt