Erkeklerde Saç Dökülmesi Gerçekten Tarih Oluyor Mu?

Turhan Canatar

Kayıtlı Üye
Son yıllarda saç dökülmesiyle ilgili ne okusam hep aynı iddia karşıma çıkıyor: “Saç dökülmesi artık tarih oluyor.” Sosyal medyada, haber sitelerinde, forumlarda bu cümleyi görmek mümkün. Açıkçası insanın kulağına hoş geliyor ama bir yandan da ister istemez şüpheleniyor. Çünkü yıllardır bu sorun var ve herkes hâlâ çözüm arıyor.

Ben de saç dökülmesi yaşayan biri olarak bu söylemlere ister istemez kulak kesildim. Eskiden sadece birkaç ilaç konuşulurken şimdi yeni tedaviler, farklı yöntemler, gelişmiş teknolojilerden bahsediliyor. Okudukça umutlanıyorsun ama geçmişte de benzer umutlar çok dağıtıldı. O yüzden bu sefer gerçekten bir şeyler değişti mi, yoksa aynı şeyler farklı isimlerle mi sunuluyor, emin olmak zor.

Çevremde bu iddialara inanıp bir şeyler deneyenler oldu. Kimisi memnun kaldığını söylüyor, kimisi de hiçbir fark olmadığını. Bu kadar farklı yorum olunca insanın kafası daha da karışıyor. Gerçekten kalıcı bir çözüm mü var, yoksa hâlâ “kontrol altına almak” mı konuşuluyor, net değil.

Boş beklentiye girmek istemiyorum ama gelişmeler de tamamen yok sayılası gibi durmuyor. O yüzden işi yaşayanlardan duymak daha anlamlı geliyor.

Erkeklerde saç dökülmesi gerçekten tarih oluyor mu?

Bence “tarih oluyor” lafı fazla iddialı. İlerleme var ama tamamen bitmiş değil. Ben dökülmeyi yavaşlatabildim ama tamamen ortadan kalkmadı. Yine de eskiye göre daha fazla seçenek var.

Oyla 0
Ben bu söylemlerin biraz pazarlama olduğunu düşünüyorum. Yeni yöntemler var ama mucize yok. Dökülme kontrol altına alınabiliyor, tamamen yok olmuyor.

Oyla 0
Deneyen arkadaşlarım oldu, sonuçlar çok kişisel. Kimi fayda gördü, kimi hiç fark yaşamadı. O yüzden “herkes için tarih oldu” demek bence doğru değil.

Oyla 0
Saç dökülmesi tarih olmadı ama artık daha iyi yönetilebiliyor. Bunu bilerek yaklaşınca hayal kırıklığı da olmuyor. Şuan ülkenin gündeminde 2026 yılının sonunda piyasaya çıkacak saç ilacıyla ilgili haberler dönüyor ama ne kadar doğru bilinmez!

Oyla 0
Geri
Üst Alt