Erkeklerde Saç Dökülmesi İçin Şampuanlar Ne Kadar Etkili?

Ömer Erdem

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi fark edilince ilk yapılan şey genelde şampuan değiştirmek oluyor. Ben de aynı yolu izledim. “Dökülme karşıtı”, “saç güçlendirici”, “erkeklere özel” ne varsa denedim. İlk başta insan ister istemez umutlanıyor ama bir süre sonra şu soru geliyor: Bu şampuanlar gerçekten bir işe yarıyor mu, yoksa sadece saçın o anki görüntüsünü mü toparlıyor?

Bazı şampuanları kullandığımda saçım daha dolu gibi duruyor, ama dökülme miktarında ciddi bir azalma fark etmiyorum. Duşta yine aynı saç gidiyor. Bu da “şampuanın etkisi nereye kadar” sorusunu akla getiriyor. Çünkü sonuçta saç dökülmesinin genetik ve hormonal bir tarafı var, bir şampuan bunu ne kadar değiştirebilir ki?

Öte yandan tamamen etkisiz demek de doğru gelmiyor. Yanlış bir şampuan kullandığımda saç derim daha çok yağlanıyor, kaşınıyor ve dökülme artıyor gibi hissediyorum. Demek ki en azından durumu kötüleştirmemek önemli. Ama beklentiyi doğru ayarlamak lazım.

Şampuan mı süreci yönetiyor, yoksa sadece destekleyici bir rol mü oynuyor? Saç ektirme ya da medikal çözümlere geçmeden önce gerçekten şampuandan ne beklemek gerektiğini bilmek istiyorum.

Erkeklerde saç dökülmesi için kullanılan şampuanlar gerçekten fark yaratıyor mu, yoksa sadece yardımcı bir ürün mü?

Ben şampuandan mucize beklemenin hata olduğunu düşünüyorum. Dökülmeyi durdurmadı ama yanlış şampuan kullandığımda dökülmenin arttığını net yaşadım. Doğru şampuanla en azından saç derisi rahatlıyor. Bu da dolaylı olarak fayda sağlıyor.

Oyla 0
Dökülme karşıtı şampuan kullandım, saç çıkmadı ama saç daha güçlü durdu. Koparak dökülme azaldı diyebilirim. Genetik dökülmeyi durdurmuyor ama süreci biraz daha kontrollü hale getiriyor.

Oyla 0
Ben şampuan değiştirince her şey düzelecek sanmıştım, öyle olmadı. Ama sert içerikli şampuanları bırakınca saç derim toparladı. Şampuan tek başına çözüm değil ama önemli bir parça.

Oyla 0
Şampuanlar destek ürünleri. Tek başına yeterli değiller. Ama doğru şampuanla saç derisini yormazsan diğer çözümler daha etkili oluyor. Yanlış şampuan işi zorlaştırıyor.

Oyla 0
Bence en büyük faydası psikolojik. “Bir şey yapıyorum” hissi veriyor ama beklenti gerçekçi olmalı. Dökülmeyi durdurmak başka bir konu, şampuan sadece zemini hazırlıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt