Erkeklerde Saç Dökülmesi Kaç Yaşında Ciddiye Alınmalı?

Sinan Taş

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi konusu erkeklerde genelde iki uçta ele alınıyor. Ya tamamen yok sayılıyor ya da iş ciddiye bindiğinde çoktan geç kalınmış oluyor. Ben de bu ikilemde kaldım. “Daha yaşım genç” deyip görmezden gelmek mi doğru, yoksa erken fark edilince ciddiye almak mı gerekiyor, bunu anlamaya çalışıyorum.

Çevreme baktığımda bazıları 20’lerinde dökülmeye başlamış, bazıları 30’lara kadar fark etmemiş bile. Bu yüzden net bir yaş söylemek zor ama işaretleri ne zaman ciddiye almak gerektiğini bilmek önemli gibi geliyor. Özellikle şakaklarda açılma, tepe bölgesinde incelme başladığında “normaldir” deyip geçmek doğru mu emin değilim.

Saç dökülmesi bir günde olmuyor ama fark edildiğinde süreç çoktan başlamış oluyor. O yüzden yaş değil, belirtiler mi önemli sorusu aklıma geliyor. Bir yandan da gereksiz panik yapmak istemiyorum. Her saç dökülmesi ciddi bir sorun demek değil ama bazı dökülmeler de “bekleyelim geçer” denilecek gibi olmuyor.

Bu konuda deneyim yaşamış olanların ne zaman “tamam, bunu ciddiye almalıyım” dediğini merak ediyorum.

Erkeklerde saç dökülmesini sizce hangi yaşta ya da hangi aşamada ciddiye almak gerekiyor?

Bence yaşın pek önemi yok, belirtiler önemli. Ben 24 yaşında fark ettim ama “erken” deyip önemsemedim. 27’de ciddi açılma oldu. Keşke ilk fark ettiğimde ciddiye alsaydım. Erken müdahale avantaj sağlıyor.

Oyla 0
Benim dökülmem 30’dan sonra başladı ama tepe hızlı açıldı. Yaş değil, dökülme hızı belirleyici. Yavaş ilerliyorsa izlenebilir ama hızlanıyorsa beklemek hata oluyor.

Oyla 0
20’lerde dökülme başlıyorsa kesinlikle ciddiye alınmalı. Çünkü genetik dökülme genelde erken başlıyor. Panik değil ama bilinçli olmak şart. Bilgi toplamak bile fark yaratıyor.

Oyla 0
Ben saç dökülmesini ciddiye almayı erteledim, pişman oldum. “Daha var” dedikçe durum ilerledi. Şimdi geriye dönüp baktığımda erken fark edilen her dökülme avantajmış diyorum.

Oyla 0
Bence yaş sınırı koymak yanlış. Saç çizgisi değişmeye başladıysa o andan itibaren ciddiye alınmalı. Erken davranmak her zaman daha fazla seçenek demek. Açıkçası yapmam gerekenlere geç kaldığım için geçen hafta saç ekimi yaptırdım. :)

Oyla 0
Geri
Üst Alt