Erkeklerde Saç Yağı Kullanımı Saçta Ağırlık Yapar Mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Haluk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Haluk

Kayıtlı Üye
Saç yağı kullanmayı düşündüğümde en çok endişe ettiğim konulardan biri saçlarımın ağırlaşması oldu. Zaten ince telli saçlara sahibim ve yanlış bir ürünle saçların daha sönük görünmesini istemiyorum. Bu yüzden yağ kullanımı bana biraz riskli geliyor.

Bazı günler saçlarım doğal hâliyle bile çabuk yatıyor. Saç yağı kullandığımda bunun daha da artmasından korkuyorum. Öte yandan saç uçlarım kuru ve bakımsız duruyor. Yani bakım ihtiyacı var ama bunun saçın genel görünümünü bozmasını istemiyorum.

İnternette okuduklarım da çok net değil. Kimileri az miktarda kullanıldığında sorun olmadığını söylüyor, kimileri ise saç yağlarının özellikle ince telli saçlarda ağırlık yaptığını yazıyor. Bu iki görüş arasında kalınca denemeden karar vermek zorlaşıyor.

Yağın türü, miktarı ve uygulama şeklinin etkili olabileceğini düşünüyorum. Ancak bunları deneme yanılma yoluyla öğrenmek de saç görünümünü riske atmak gibi geliyor. Özellikle günlük hayatta bakımlı görünmek benim için önemli.

Bu yüzden saç yağı kullanan erkeklerin, saçta ağırlık hissi yaşayıp yaşamadıklarını ve bunu nasıl dengelediklerini merak ediyorum.

Erkeklerde saç yağı kullanımı özellikle ince telli saçlarda ağırlık ve sönüklük yaratır mı?

Ben ince telli saçlara sahibim ve fazla kullandığımda gerçekten ağırlık yaptı. Sonra miktarı çok azalttım ve sadece uçlara sürdüm. Bu şekilde bakım etkisi oldu ama sönüklük yaşamadım.

Oyla 0
Ağır yağlar bende sorun yarattı. Daha hafif yapılı yağlara geçince fark oldu. Saç tipiyle yağın yapısı çok önemli. Her yağ herkese uygun değil.

Oyla 0
Saç yağını yıkama öncesi kullandığımda ağırlık sorunu yaşamadım. Gün içinde kullanmak bana da ağır geliyor. Zamanlama bu konuda belirleyici oluyor.

Oyla 0
Ben saç yağı kullandığım gün saçımı şekillendirmekte zorlanıyordum. Sonra haftada bir bakım günü gibi kullanmaya başladım. Günlük kullanım bana uygun değilmiş.

Oyla 0
Doğru miktar kullanıldığında ağırlık yapmıyor. Ben bunu zamanla öğrendim. Birkaç damla yeterli oluyor. Fazlası fayda yerine zarar veriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt