Erkeklerde Saç Yağı Kullanmak Dökülmeyi Azaltır Mı?

Ömer Erdem

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesini fark ettikten sonra bakım ürünlerine daha fazla bakmaya başladım ve saç yağları da ister istemez karşıma çıktı. Hindistan cevizi yağı, argan yağı, biberiye yağı gibi birçok öneri var ama hangisinin gerçekten işe yaradığı konusunda kafam oldukça karışık.

Bazı kişiler saç yağlarının saç köklerini beslediğini ve dökülmeyi azalttığını söylüyor. Bazıları ise yağların sadece saç telini yumuşattığını, dökülmeye doğrudan bir etkisi olmadığını savunuyor. Bu kadar farklı görüş olunca insan neye inanacağını bilemiyor.

Saç derim normalden biraz yağlı. Bu yüzden yağ kullanırsam saç derisini daha da kötüleştirir miyim diye endişe ediyorum. Öte yandan saçlarımın daha kuru ve cansız durması da bakım ihtiyacı olduğunu düşündürüyor. Yani bir yandan kullanmak istiyorum, bir yandan da ters etki yapmasından korkuyorum.

Yağların nasıl ve ne sıklıkla kullanılması gerektiği konusunda da net bir bilgi yok. Haftada bir diyen var, her gün kullanan var. Yanlış kullanımın faydadan çok zarar getirmesinden çekiniyorum.

Bu nedenle saç yağı kullanan erkeklerin gerçek deneyimlerini duymak benim için daha anlamlı.

Erkeklerde saç yağı kullanımı saç dökülmesini gerçekten azaltan bir etki sağlar mı?

Ben düzenli olarak biberiye yağı kullandım. Dökülme tamamen durmadı ama saç derim rahatladı. Kaşıntı azaldığı için dökülme de biraz yavaşladı diyebilirim. Ancak mucize beklememek gerekiyor.

Oyla 0
Saç yağı daha çok saç telini besliyor. Ben kullandığımda saçlarım daha parlak ve yumuşak oldu ama dökülme açısından büyük fark görmedim. Yine de bakım amacıyla faydalı olduğunu düşünüyorum.

Oyla 0
Yağlı saç derisine sahipsen dikkatli olmak gerekiyor. Ben fazla kullandığımda saç derim daha çabuk yağlandı. Haftada bir ve yıkama öncesi kullanmak benim için daha dengeli oldu.

Oyla 0
Saç yağı tek başına çözüm değil ama destekleyici olabilir. Ben bunu doktorumun da söylediği şekilde, ana çözüm gibi görmeden kullandım. Bu bakış açısı hayal kırıklığını önlüyor.

Oyla 0
Doğru yağ ve doğru kullanım önemli. Rastgele denediğim yağlar işe yaramadı ama saç derime uygun olanı bulunca saç kalitesinde fark gördüm. Sabırlı olmak şart.

Oyla 0
Geri
Üst Alt