Erkeklerde Sivilce ve Siyah Nokta İçin Ne Kullanıyorsunuz?

Sinan Gülen

Kayıtlı Üye
Son birkaç aydır özellikle burun ve alın çevremde siyah noktalar çoğaldı. Bazen de çenemde sivilceler çıkıyor, geçiyor derken yeniden beliriyor. Beslenmeye dikkat etmeye çalışıyorum ama pek fark etmiyor.

Ne zaman aynaya baksam, gözenekler sanki daha belirgin. Temizlesem bile ertesi gün yine dolmuş oluyor.

Bir ara siyah nokta bandı denedim ama sadece yüzeydekileri aldı, ertesi hafta hepsi geri geldi.

Artık anlamadım; yanlış ürün mü kullanıyorum, yoksa bu işler sabır mı istiyor?

Siz nasıl baş ediyorsunuz bu sivilce ve siyah nokta işkencesiyle?

Gerçekten işe yarayan ürün veya yöntem var mı?

Benim cilt tam yağlı, o yüzden sivilceyle yıllarca uğraştım. En sonunda düzenli yüz temizleme jeli kullanmaya başladım, sabah-akşam. Bir de haftada bir kil maskesi ekledim. İki hafta sonra fark ettim, gözenekler küçüldü, sivilce azaldı.

Oyla 0
Bende de aynı sorun vardı. Siyah nokta bandı boş iş. Şimdi salisilik asitli tonik kullanıyorum. Eczaneden aldım, her akşam pamukla geçiyorum. Cilt daha pürüzsüz, yeni sivilce neredeyse hiç çıkmıyor.

Oyla 0
Benim kurtarıcım düzen oldu. Ne kadar pahalı ürün alırsan al, istikrarlı olmazsan işe yaramıyor. Her gün aynı saatte temizleme ve nemlendirme yapıyorum. Günde 5 dakika ama fark büyük.

Oyla 0
Doğrudan sivilceye krem sürmek yerine, tüm cilt dengesini düzeltmek daha iyi. Ben yüz temizleme köpüğü + su bazlı nemlendiriciyle başladım. İki ayda sivilceler azaldı, gözenekler de kapandı. Abartmadan ama düzenli.

Oyla 0
Benim yöntem biraz basit ama etkili: haftada bir buhar banyosu, ardından kil maskesi. Sonra da nemlendirici. O tıkanmış gözenekleri açıyor, siyah noktalar kolayca çıkıyor. Cilt nefes alıyor resmen.

Oyla 0
Geri
Üst Alt