Estetik Ameliyat Sonrası Psikolojik Değişim Yaşayan Oldu Mu? Beklentiniz Gerçekleşti Mi?

Nihal K.

Kayıtlı Üye
Merhaba,
Yaklaşık 6 ay önce uzun zamandır ertelediğim bir estetik ameliyatı geçirdim. Görünümümde fark edilir bir değişim oldu. Aslında fiziksel olarak her şey iyi gidiyor, dikiş izleri azaldı, şişlikler indi. Ama son zamanlarda fark ettiğim bir şey var: İçsel olarak hâlâ kendimi yeterince iyi hissetmiyorum.

Bu değişimi yaptırmadan önce “estetik olunca kendimi çok daha özgüvenli hissedeceğim” diyordum. Evet, dışarıdan daha bakımlı duruyorum ama içimdeki boşluk yerli yerinde duruyor gibi. Bazen diyorum ki, acaba estetikle çözmeye çalıştığım şey aslında başka bir konunun yansıması mıydı?

Benim gibi estetik ameliyat sonrası bu tür psikolojik geçişler yaşayan, beklentisiyle sonucu birebir tutmayan başka biri oldu mu? Bu his geçici mi, yoksa uzun süren bir şey mi? Açıkça konuşan olursa çok mutlu olurum, çünkü bu duyguyu yaşayan çok fazla kişi olduğunu hissediyorum ama kimse dile getirmiyor gibi.

Ben burun estetiği olduktan sonra uzun süre kendimi daha iyi hissedeceğimi düşündüm. Fiziksel olarak burnum istediğim gibi oldu, çevremden olumlu tepkiler aldım ama içsel olarak beklediğim mutluluğu yaşayamadım. Özellikle ilk 2-3 ay “acaba eski halim daha mı iyiydi” diye kendimi sorguladım.

Zamanla bu duygu azaldı, çünkü alıştım. Ama estetik yaptırmanın her zaman psikolojik olarak da rahatlatıcı olacağını düşünmemek lazım. Görünüş değişse de insanın kendine bakışı kolay değişmiyor. O yüzden ameliyat öncesi sadece dış değil, iç motivasyon da çok önemliymiş.

Oyla 0
Ben çene dolgusu ve göz altı ışık dolgusu yaptırdım. Ufak müdahalelerdi ama yüzümdeki yorgun ifade gitti. İlk birkaç gün “acaba fazla mı oldu” diye düşündüm ama sonra oturdu ve doğal durdu. İlginç bir şekilde sadece görüntüm değil, davranışlarım da değişti. İnsanlarla konuşurken daha dik durmaya başladım, daha özgüvenli hissettim.

Estetik sonrası psikolojik değişim gerçekten oluyor ama bu tamamen kişinin beklentisiyle ilgili. Ben küçük şeylerle büyük fark yaşadım. Ama beklenti çok büyükse, hayal kırıklığı da o kadar büyük olabilir. Dengeyi iyi kurmak lazım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt