Estetik İşlemler Erkek Yüzünü Doğal Gösterir Mi?

Kaan Karaca

Kayıtlı Üye
Estetik işlemlerle ilgili araştırma yaparken en çok takıldığım konu “doğallık” meselesi oldu. Açıkçası bir şey yaptırıp bunun hemen anlaşılmasından çekiniyorum. Erkek yüzünde mimiklerin, sert hatların ve doğal ifadenin önemli olduğunu düşünüyorum. O yüzden yapılan bir işlemin yüzü olduğundan farklı göstermesi fikri beni hep mesafeli tuttu.

Okudukça şunu fark ediyorum: Doğal durup durmaması biraz da yapılan işlemin türüne ve dozuna bağlı gibi görünüyor. Kimisi botoks yaptırıp çok dinç göründüğünü söylüyor, kimisi ise yüz ifadesinin donuklaştığından şikâyet ediyor. Aynı şekilde dolgu için de “çok belli oluyor” diyen var, “kimse fark etmedi” diyen var. Bu kadar farklı deneyim olunca insan ister istemez kararsız kalıyor.

Bir de erkeklerde beklenti kadınlara göre biraz daha farklı gibi geliyor bana. Kimse yüz hatlarının değişmesini istemiyor, sadece daha dinlenmiş ve bakımlı görünmek istiyor. Ama bu denge nasıl tutturuluyor, nerede sınır çiziliyor, onu anlamaya çalışıyorum. Doktor seçimi mi daha önemli, yoksa kişinin ne istediğini net anlatması mı?

Bu konuyu yaşayan kişilerin gerçek deneyimleri benim için çok daha yol gösterici.

Sizce estetik işlemler erkek yüzünde gerçekten doğal bir görünüm sağlayabiliyor mu, yoksa bu biraz şans ve uygulayıcıya mı bağlı?

Bence doğallık tamamen uygulayan kişinin tecrübesine bağlı. Ben botoks yaptırdım ve çevremdekiler sadece “dinlenmiş görünüyorsun” dedi. Yüzümün değiştiğini kimse söylemedi. Doz çok önemli, az ve kontrollü yapılınca erkek yüzünde gayet doğal durabiliyor.

Oyla 0
Ben de ilk başta aynı endişeyi yaşadım. Doğal durmayan örnekler genelde aşırıya kaçılan işlemler oluyor. Erkeklerde minimal dokunuşlar çok daha iyi sonuç veriyor. Yüzü değiştirmek yerine yorgunluğu almak daha mantıklı geliyor bana.

Oyla 0
Deneyimlerime ve gözlemlerime göre estetik işlemler erkek yüzünde doğal durabiliyor. Ama şartı şu: doğru doktor, doğru planlama ve düşük doz. Erkek yüzü zaten karakteristik olduğu için küçük dokunuşlar yeterli oluyor. Abartıldığında doğallık hemen kayboluyor.

Oyla 0
Bence “doğal durmaz” algısı biraz geçmişteki kötü örneklerden kalma. Artık teknikler çok gelişti. Yaptıran ama belli olmayan çok kişi var. Sorun genelde fazla müdahale edilmesi. Kontrollü olunca gayet doğal sonuçlar çıkıyor.

Oyla 0
Doğallık beklentiyi doğru ayarlamakla da ilgili. Mucize bekleyenler hayal kırıklığı yaşıyor. Ama “daha iyi bir versiyon” hedeflenirse sonuçlar tatmin edici oluyor. Erkek yüzünde küçük dokunuşlar yeterli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt