Estetik İşlemlerden Önce Klinik Yorumlarına Bakmak Gerekir Mi?

Beren Bilge

Kayıtlı Üye
Klinik araştırması yaparken fark ettim; internet, güzellik merkezleriyle dolu dev bir labirent gibi. Her köşede başka bir “en iyi doktor”, “en doğal sonuç”, “mucize işlem” ilanı çıkıyor. İster istemez yorumlara dalıyorum. İnsan, kendinden önce aynı koltuğa oturmuş birinin ne yaşadığını bilmek istiyor.

Ama işin tuhafı, yorumlar bir yandan güven veriyor, bir yandan da içimde kuşku uyandırıyor. Bazı sayfalarda herkes övgü dolu, “harikaydı” diyor; başka bir platformda aynı kliniğe olumsuz yorumlar yağmış.

Gerçek kullanıcıyı, sahte hesabı, reklamı ayırt etmek artık tam bir yetenek işi.

Arkadaşım, “hiç yorum okumadan direkt doktorla konuş, yüz yüze hisset” diyor. Ama o kadar para ve risk ortadayken, tamamen sezgiyle hareket etmek bana zor geliyor. 2026’da estetik işlemler bu kadar yaygınken, güven duygusu hâlâ en zor bulunan şey sanırım.

Siz ne düşünüyorsunuz? Estetik yaptırmadan önce klinik yorumlarını okumak gerçekten işe yarıyor mu, yoksa sadece karar sürecini karmaşık hâle mi getiriyor?

Yorum okumadan karar vermek bana göre değil. Ama tek bir platforma bağlı kalmamak lazım. Aynı klinikle ilgili farklı sitelerde benzer olumlu yorumlar varsa genelde güvenilir oluyor.

Oyla 0
İnternetteki yorumların çoğu abartılı. Olumlu da olumsuz da… Gerçek deneyimi ancak yüz yüze danışma sırasında anlayabiliyorsun. İnsan ilişkisi hâlâ en sağlam referans bence.

Oyla 0
Tanıdık tavsiyesi internetteki yüzlerce yorumdan daha değerli. Kimin ne yaşadığını bildiğinde sonuç da daha inandırıcı geliyor. Yine de fikir edinmek için birkaç yoruma bakmak faydalı.

Oyla 0
Yorumları okurken tarihine dikkat etmek gerekiyor. Eski paylaşımlar artık güncelliğini yitirmiş olabiliyor. Klinik kadrosu değişmişse o yorumun anlamı kalmıyor.

Oyla 0
Ben yorumları sadece yön bulmak için kullanıyorum. Gerçek kararı yüz yüze görüşmede veriyorum. Enerji tutmuyorsa, ne kadar iyi yorum olursa olsun gitmiyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt