Estetik İşlemlerden Sonra Kalıcılığı Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Gizem Ünlü

Kayıtlı Üye
Estetik işlemler yaptıran birçok kişi sonuçtan memnun olsa da en çok merak edilen konu “etki ne kadar sürer?” oluyor. Botoks, dolgu, PRP, ip askı ya da lazer gibi uygulamaların kalıcılığı kişiden kişiye değişiyor. Ancak bazı insanlar aynı işlemi yaptırsa bile etkisi birinde aylarca sürerken diğerinde çok daha kısa sürebiliyor.

Bu fark neden kaynaklanıyor? Sadece cilt tipi mi, yoksa yaşam tarzı, kullanılan ürün, hatta beslenme bile etkili mi? Özellikle 2026’da işlem yaptırmayı düşünen biri olarak kalıcılığı artıran veya azaltan faktörleri bilmek istiyorum.

Sizce estetik işlemlerin kalıcılığını en çok hangi etkenler belirliyor?

Çözüm
Estetik işlemlerin kalıcılığı; kullanılan ürünün kalitesi, uygulama tekniği, cilt tipi, yaş ve yaşam alışkanlıklarıyla doğrudan ilgilidir. Sigara kullanımı, yoğun güneş maruziyeti ve düzensiz uyku etkileri kısaltır. Cilt bakımına düzenli devam etmek, yeterli su içmek ve doktorun önerdiği ürünleri kullanmak ise sonucu uzun vadede korur. Yani işlem kadar bakım rutini de kalıcılığı belirler.
Kalıcılığı en çok etkileyen şey bence yaşam tarzı. Sigara, alkol, uykusuzluk gibi alışkanlıklar cildin toparlanma hızını düşürüyor. Ben botoksu üç kez yaptırdım, düzenli su içmeye başladığımda etkisi neredeyse iki kat uzun sürdü.

Cilt tipi ve kullanılan ürün markası gerçekten çok fark ediyor. Aynı işlemi iki farklı klinikte yaptırdım; birinde 4 ayda etkisi azaldı, diğerinde 8 ay sürdü. Kaliteli ürün ve deneyimli doktor seçimi çok önemli.

Benim deneyimime göre güneş koruyucu kullanımı fark yaratıyor. Lazer ve dolgu işlemlerinden sonra cildimi iyi koruduğumda sonuç çok daha uzun sürdü. Güneş hasarı işlemin etkisini ciddi şekilde azaltıyor.

Beslenme ve stres faktörü de etkili. Özellikle yoğun stres yaşadığım dönemde PRP’nin etkisi çok çabuk geçti. Ciltteki yenilenme süreci tamamen vücut dengesine bağlı. Dışarıdan yapılan işlem kadar iç denge de önemli.

Estetik işlemlerin kalıcılığı; kullanılan ürünün kalitesi, uygulama tekniği, cilt tipi, yaş ve yaşam alışkanlıklarıyla doğrudan ilgilidir. Sigara kullanımı, yoğun güneş maruziyeti ve düzensiz uyku etkileri kısaltır. Cilt bakımına düzenli devam etmek, yeterli su içmek ve doktorun önerdiği ürünleri kullanmak ise sonucu uzun vadede korur. Yani işlem kadar bakım rutini de kalıcılığı belirler.

Çözüm
Geri
Üst Alt