Estetik Yaptıran Erkeklerde Özgüven Artışı Gerçek Mi, Abartı Mı?

Burak

Kayıtlı Üye
Selamlar,

Son yıllarda erkeklerin estetik operasyonlara ilgisi ciddi şekilde artmış durumda. Ben de bu süreçte gerek saç ekimi, gerekse burun estetiği gibi işlemleri ciddi ciddi araştırıyorum. Ancak çevremden sık sık “estetik yaptırmak erkeklere göre değil”, “buna ne gerek var” gibi yorumlar alıyorum. Bu yüzden estetik yaptıran erkeklerin özgüven kazanımı üzerine gerçek deneyimlere ihtiyaç duyuyorum.
  • Estetik sonrası kendinizi psikolojik olarak daha iyi hissettiniz mi?
  • Sosyal hayatınızda olumlu değişiklikler oldu mu?
  • Estetik yaptırdıktan sonra pişman olan var mı?
Bu forumun samimi yapısında, bu konuyu da açıkça konuşabileceğimizi düşünüyorum. Lütfen sadece fiziksel değil, psikolojik etkiler açısından da paylaşım yapın. Sadece olumlu değil, olumsuz yorumlar da benim için değerli. Teşekkürler şimdiden!

Ben 29 yaşımda saç ekimi yaptırdım. Genetik olarak erken yaşta saç dökülmesi yaşadım ve bu durum özgüvenimi gerçekten sarsmıştı. Kalabalık ortamlarda fark edilmekten kaçınıyordum, fotoğraflardan nefret eder hale gelmiştim. Saç ektirdikten sonra ilk 6 ay biraz sabır istiyor ama sonuçlar ortaya çıktıkça psikolojim inanılmaz toparlandı. Kendime daha çok bakmaya başladım, spor yaptım, giyimime özen gösterdim.

Sosyal hayatımda da bariz bir fark oldu; insanlar daha pozitif tepki veriyor, bazıları anlamasa da ‘sende bir değişiklik var’ diyor. Gerçekten bir tür zincirleme etkisi. Tabii ki estetik çözüm her zaman içsel sorunları çözmez ama özgüven eksikliği fiziksel bir şeyden kaynaklıysa, bu tür işlemler destekleyici olabiliyor.

Ben hiç pişman değilim. Hatta keşke daha önce yaptırsaydım diyorum.

Burun estetiği yaptırmadan önce 4-5 yıl düşündüm. Burnumun şekli küçüklükten beri kompleksimdi. Arkadaşlarım hep 'Erkek adam burnuyla mı uğraşır?' tarzı şeyler söyleyip geçiyordu ama içimde bir rahatsızlık vardı.

Operasyon sonrası ilk 1 ay zordu, çünkü yüzün ortasındaki bir değişiklik hemen dikkat çekiyor. Ama zamanla oturdu ve ben aynaya her baktığımda kendimi daha kabul edilebilir gördüm. Bunun psikolojik bir etkisi olduğunu inkâr edemem. Daha kendine güvenli konuşmaya, iş görüşmelerinde daha rahat olmaya başladım.

Sosyal olarak olumlu etkileri oldu ama bir noktada şunu da söyleyeyim: estetik yaptıktan sonra herkes 'vaay ne kadar yakışıklı olmuşsun' demiyor. Hatta bazıları hiç fark etmiyor bile. Yani dışarıdan gelen etki değil, içeriden gelen rahatlama asıl mesele.

Pişmanlık kısmına gelirsek, bazı sabahlar hâlâ 'acaba o doğal halim daha mı iyiydi?' diye düşündüğüm oluyor. Ama bu da geçiyor. Genel olarak mutluyum.

Geri
Üst Alt