Evde Doğal Saç Derisi Peelingi Tarifleri Etkili Mi?

Betül Taşçı

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç bakımında en çok ilgimi çeken şeylerden biri doğal saç derisi peelingi oldu. İnternette çok sayıda tarif dolaşıyor. Özellikle şeker + zeytinyağı, kahve telvesi + hindistancevizi yağı, hatta deniz tuzu + aloe vera gibi kombinasyonlar çok sık paylaşılıyor. Bunların saç derisindeki ölü deriyi ve fazla yağı temizlediği, saç köklerini rahatlattığı söyleniyor.

Ben bir kere kahve telvesi denedim, saç derimde ferahlık hissettim ama saçımı durulamak epey zor oldu. Şekerle yapılan peeling de hoşuma gitti ama biraz fazla tahriş etti gibi hissettim. Yani doğal yöntemler bir noktaya kadar faydalı olabilir ama profesyonel ürünler kadar dengeli mi emin değilim. Çünkü markaların peelinglerinde hem temizleyici hem de yatıştırıcı içerikler bir arada oluyor.

Piyasada doğal içerikli markalar da var: Yves Rocher Saç Peelingi, The Body Shop Fuji Green Tea, OGX Charcoal Scrub gibi. Bunlar hem hazır ürün kolaylığı sağlıyor hem de doğal etkilere sahip. Yine de evde yapılan peeling tarifleri gerçekten uzun vadede etkili mi, yoksa sadece kısa süreli ferahlık mı veriyor?

👉 Siz evde doğal saç derisi peelingi denediniz mi, gerçekten işe yarıyor mu yoksa hazır ürünler daha mı iyi?

Ben sık sık evde şeker + zeytinyağı karışımı yapıyorum. Gerçekten saç derimi temizliyor, saçım daha hafif hissediliyor. Ama bazen fazla sert oluyor, o yüzden dikkatli masaj yapmak lazım. Yine de doğal yöntemleri seviyorum.

Ben kahve telvesi + hindistancevizi yağı denedim. Ferahlatıcı etkisi oldu ama saçtan arındırması zor oldu. Sonrasında Yves Rocher Saç Peelingi aldım, çok daha pratik geldi. Doğal içerikli ürünler bence daha güvenli.

Ben deniz tuzu + aloe vera maskesi denedim. Saç derimi gerçekten rahatlattı ama uzun vadede yeterli olmadı. Sonra OGX Charcoal Detox Scrub aldım. Hem doğal içerikli hem de etkisi kalıcı. Ev yapımı tarifler biraz kısa süreli etki sağlıyor.

Doğal tarifler güzel ama çok uğraştırıcı. Ben artık The Body Shop Fuji Green Tea Scrub kullanıyorum. İçeriğinde doğal özler var ama uygulaması çok kolay. Saç derim çok daha sağlıklı hissettiriyor.

Evde birkaç tarif denedim ama saçımda kalıntı bırakıyordu. Şimdi Elseve Peeling Şampuan kullanıyorum. Çok daha pratik, kısa sürede aynı etkiyi alıyorum. Bence doğal tarifler tek başına yeterli değil.

Ben doğal tariflerle başladım ama düzenli yapamadım. Sonrasında Kerastase Fusio Scrub aldım, profesyonel sonuç veriyor. Saç derim derinlemesine temizleniyor, saçım hacimli görünüyor. Doğal yöntemler güzel ama profesyonel ürünler daha etkili.

Geri
Üst Alt