Saç Kırıklarını Azaltmak İçin Evde Yapılabilecek En Etkili Doğal Yöntemler Neler?

Alara Tandoğan

Kayıtlı Üye
Saçlarım omuz hizasına geldiğinde hep aynı sorunla karşılaşıyorum: kırıklar. Ne kadar dikkat etsem, ne kadar düzenli kestirsem de bir türlü tamamen önleyemiyorum. Saç uçları cansızlaşıyor, elektrikleniyor, hatta bazen sanki “yorgun” görünüyor. Kuaför “ısıdan uzak dur” dedi ama bazen kurutma makinesini bile kullanmadan o kabarıklığı kontrol etmek mümkün olmuyor.

Artık kestirmek yerine beslemeyi denemek istiyorum. Evde yapılabilecek doğal çözümlere yöneldim. Hindistancevizi yağı, argan yağı, badem yağı… her biri mucize gibi anlatılıyor ama hangisi gerçekten kırıkları azaltıyor, hangisi sadece geçici bir yumuşaklık sağlıyor anlamak zor. Üstelik bazıları fazla kullanınca saçı ağırlaştırıyor.

Gerçekten etkili bir yöntem var mı? Kırıkları kesmeden toparlayabilen, saça dayanıklılık ve esneklik kazandıran bir karışım denediniz mi? Paylaşırsanız çok sevinirim, çünkü bu defa kestirmek istemiyorum.

Çözüm
Argan yağı düzenli kullanıldığında gerçekten mucize yaratıyor. Sadece uçlara uyguluyorum, 20 dakika bekletiyorum. Zamanla kırık uçlar onarılıyor ve saç daha parlak hale geliyor. Ayrıca saça ısı uygulamadan önce koruyucu etkisi var.
Ben kırıkları azaltmak için badem yağıyla E vitamini ampulünü karıştırıyorum. Haftada bir, sadece uçlara uyguluyorum. İki ay düzenli yapınca fark çok net. Uçlar artık sert değil, yumuşak ve parlak. Düzenli masaj yapmak da kan dolaşımını artırıyor, saç uzaması hızlanıyor.

Hindistancevizi yağı bana en iyi sonucu verdi. Gece sürüp sabah yıkıyorum. İlk haftalarda sadece yumuşama hissediliyor ama bir ay içinde kırık görünümü belirgin şekilde azalıyor. Fazla sürmemek önemli, aksi halde dipler yağlanıyor.

Argan yağı düzenli kullanıldığında gerçekten mucize yaratıyor. Sadece uçlara uyguluyorum, 20 dakika bekletiyorum. Zamanla kırık uçlar onarılıyor ve saç daha parlak hale geliyor. Ayrıca saça ısı uygulamadan önce koruyucu etkisi var.

Çözüm
Maskelere biraz bal eklemek çok işe yarıyor. Saça esneklik kazandırıyor, kopmaları azaltıyor. Ben bal, zeytinyağı ve avokado karışımı yapıyorum. İlk uygulamada bile fark hissediliyor, saç daha dolgun görünüyor.

Doğal bakım kadar kurutma alışkanlığı da önemli. Ben havlu yerine pamuklu tişörtle kuruluyorum. Sürtünme azalıyor, uçlar daha az kırılıyor. Ufak bir detay ama etkisi büyük. Bu şekilde maskelerin etkisi de uzun sürüyor.

Geri
Üst Alt