Evde Saç Boyarken Dip Boyası Nasıl Yapılır, Akmaması İçin Ne Yapmalı?

Gülşah

Kayıtlı Üye
Evde saç boyamaya alıştım ama dip boyası hâlâ en zorlandığım kısım. Tüm saçı boyamak bir şekilde hallediliyor ama dip olunca boya ya akıyor ya da cildime bulaşıyor. Özellikle açık renk boya kullanıyorsam alnım, kulaklarım boyadan nasibini alıyor. Temizlemek de ayrı dert.

Bir de dipler daha sıcak olduğu için boya daha hızlı açılıyor gibi hissediyorum. Uçlarla aynı anda boyayınca renk eşitsizliği oluyor. Bu yüzden dip boyasını doğru yapmak gerçekten önemli ama evde bunun püf noktaları neler, tam emin değilim.

Evde dip boyası yaparken boyanın akmaması ve düzgün tutması için ne yapılmalı?

Ben boyayı çok sıvı hazırlamamaya dikkat ediyorum. Fazla akışkan olunca direkt akıyor. Bir de boyayı sürdükten sonra saç diplerini masaj yapar gibi dağıtmamak gerekiyor, sadece yerleştirmek daha iyi sonuç veriyor.

Oyla 0
Alın çizgisine mutlaka vazelin sürüyorum, gerçekten hayat kurtarıyor. Boya aksa bile cilde tutunmuyor. Ayrıca saç tamamen kuru olmalı, nemliyken boya daha çok akıyor.

Oyla 0
Dipleri boyarken saçları ince ince ayırmak çok fark ediyor. Kalın tutam alınca boya hem akıyor hem eşit dağılmıyor. Bir de boyayı saç derisine bastırmamak lazım.

Oyla 0
Ben dip boyasını yaptıktan sonra saçımı toplamıyorum, açık bırakıyorum. Toplayınca boya aşağı doğru akıyor. Bekleme süresince hareket etmemeye çalışıyorum.

Oyla 0
Koyu kıvam, ince tutamlar ve vazelin üçlüsüyle sorun kalmadı. Bir de dipleri uçlardan önce boyamak çok önemli, aksi halde renk farkı oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt