Evde Saç Boyarken Hangi Malzemeler Gerekli?

Nuket Atabey

Kayıtlı Üye
İlk defa saçımı evde boyamayı düşünüyorum. Kuaföre gitmek yerine kendi başıma yapmak istiyorum ama açıkçası hangi malzemelere ihtiyacım olduğunu tam olarak bilmiyorum. Kutudan çıkan fırça ve eldivenler bazen çok kalitesiz oluyor, o yüzden işimi zorlaştırıyor.

Şimdi düşünüyorum; iyi bir fırça mı alsam, boya kabı şart mı, yoksa plastik tabak bile olur mu? Eldiven zaten kutudan çıkıyor ama yeterli midir emin değilim. Ayrıca boya öncesinde omuzları korumak için havlu ya da özel önlük kullanmalı mıyım? Saç diplerine sürerken dökülmesin diye ne yapmak gerekiyor?

Benim amacım saçlarımı evde düzenli olarak boyamak. Bu yüzden baştan doğru ekipmanları almak istiyorum. Çünkü ne zaman market boyalarının içinden çıkan minik fırçayı kullansam ya boyayı eşit dağıtamıyorum ya da boyamadan sonra etrafı toparlamak saatlerimi alıyor.

👉 Sizce evde saç boyamak için hangi malzemeler mutlaka olmalı? Önerdiğiniz ürün ya da pratik çözümler var mı?

Kesinlikle kaliteli bir boya fırçası ve boya kabı şart. Marketten uygun fiyatlı setler alabilirsin, çok fark ediyor.

Oyla 0
Eldiven çok önemli, kutudan çıkanlar yırtılıyor. Ben mutfak eldiveni kullanıyorum, daha sağlam oluyor.

Oyla 0
Benim kurtarıcım tarak uçlu şişeler oldu. Boyayı direkt saça sıkıp tarayınca her yere eşit dağılıyor.

Oyla 0
Evde saç boyamak aslında düşündüğün kadar zor değil canım 😊 ama önceden hazırlıklı olmak çok önemli. Yoksa ortada boya, elde panik kalabiliyor. Ben hep şöyle yapıyorum, sana da tavsiye ederim:
  • Saç boyası (istediğin ton)
  • Oksidan krem
  • Boya fırçası
  • Plastik karıştırma kabı (sakın metal olmasın)
  • Eldiven (ellerin mahvolmasın)
  • Eski havlu ya da omuz örtüsü
  • Tarak
  • Klips/toka (saçı tutamlara ayırmak için hayat kurtarıyor)
  • Vazelin ya da nemlendirici krem (alın, kulak kenarı boyanmasın diye)
  • Küçük bir zamanlayıcı (boyayı fazla bekletmemek için)
Ben özellikle vazelin sürme işini atlamıyorum, çünkü yoksa günlerce kulak dibinde boya iziyle dolaşmak zorunda kalıyorsun 🙈 Sen de denersen çok daha rahat edersin.

Oyla 0
Geri
Üst Alt