Evde Saç Boyarken Renk Nasıl Tutturulur?

Gülçin Tunç

Kayıtlı Üye
Evde saç boyamayı çok sevenlerdenim ama ne kadar dikkat etsem de istediğim renk tonunu tam olarak tutturamıyorum. Kutuda gördüğüm renk saçımda daha koyu ya da farklı bir şekilde çıkıyor. Özellikle açık kahve ya da küllü tonlar denediğimde sonuç genelde ya kızıllığa dönüyor ya da hiç beklediğim gibi olmuyor.

Biliyorum kuaförde profesyonel boyalar ve teknikler kullanılıyor ama evde de aynı sonucu almak istiyorum. Saçımı sürekli açıcıya maruz bırakmak istemediğim için doğal tonlarda kalmaya çalışıyorum. Kutunun üzerinde yazan talimatlara harfiyen uyuyorum, süreyi geçirmiyorum ama yine de aynı renk olmuyor.

İnternette okuduğum kadarıyla kendi saç renginin alt tonunu bilmek çok önemliymiş. Mesela benim saçlarımda sıcak alt tonlar baskın, bu yüzden küllü renkler bende yeşilimsi ya da griye dönük oluyor. Bu yüzden acaba önce başka bir işlem mi yaptırmam gerekiyor?

👉 Siz evde saç boyarken istediğiniz renkleri nasıl tutturuyorsunuz? Özel bir markanız ya da yöntemin var mı?

Ben her zaman 1-2 ton koyusunu tercih ediyorum çünkü kutudaki renk birebir tutmuyor. Açık renk istiyorsam önce açıcı kullandıktan sonra boyuyorum.

Oyla 0
Saçının alt tonu önemli. Eğer sıcak alt tonluysan küllü boyalar sende farklı durur, önce renk açıcıyla turunculuğu alman gerekebilir.

Oyla 0
en boya öncesi saçımı birkaç kez açtırdım, sonra istediğim renge ulaştım. Evde tek seferde mucize bekleme. Ek olarak; Watsons mağazalarında satılan BioMagic markasını deneyebilirsiniz.

Oyla 0
Benim taktiğim her zaman küllü tonların bir numara koyusunu almak. O zaman istediğim sonucu daha rahat alıyorum. Loreal serilerini de kullanmanızı hatta kullandırtmanızı tavsiye ederim. :)

Oyla 0
Geri
Üst Alt