Evde Saç Boyası Nasıl Daha Kalıcı Olur, Püf Noktaları Neler?

Melodi Akyol

Kayıtlı Üye
Evde saç boyadıktan sonra ilk birkaç gün saç rengi harika görünüyor ama ne yazık ki bu etki çoğu zaman uzun sürmüyor. Ben de defalarca “neden bu kadar çabuk akıyor” diye düşündüm. Aynı boyayı kullanan bazı kişilerde renk haftalarca kalırken, bende birkaç yıkamada solması gerçekten moral bozucuydu. Zamanla fark ettim ki sorun sadece boyada değil, öncesinde ve sonrasında yaptıklarımızda gizli.

Öncelikle saçın boyaya hazır olması çok önemli. Boya öncesi saçta krem, yağ ya da yoğun bakım ürünü kalıntısı varsa boya saça tutunamıyor. Boyadan sonra yapılan ilk yıkama, kullanılan suyun sıcaklığı ve şampuan seçimi de rengin kalıcılığını doğrudan etkiliyor. Ben sıcak suyu bıraktıktan sonra farkı net gördüm.

Bir de boyadan sonra hemen “normal rutine” dönmek büyük hata. Saçın boyayı tutması için zamana ihtiyacı var. İlk günlerde yapılan yanlışlar, rengin ömrünü ciddi şekilde kısaltıyor. Küçük ama doğru alışkanlıklarla evde yapılan boya da oldukça kalıcı olabiliyor.

Evde saç boyasının daha kalıcı olması için hangi püf noktalarına dikkat edilmeli?

Benim için dönüm noktası sıcak suyu bırakmak oldu. Önceden fark etmemiştim ama sıcak su rengi resmen söküp atıyor. Ilık hatta bazen soğuk suyla yıkamaya başladıktan sonra boya çok daha uzun süre canlı kaldı.

Oyla 0
Sülfatsız şampuan gerçekten işe yarıyor. Başta pazarlama sanmıştım ama normal şampuana döndüğümde renk hemen soldu. Özellikle ilk birkaç hafta sülfatsız şampuan kullanmak büyük fark yaratıyor.

Oyla 0
Boyadan sonra saçı hemen yıkamamak çok önemli. Ben en az 48 saat bekliyorum. Bu sürede boya saça daha iyi oturuyor. Sabretmek zor ama sonuç kesinlikle daha kalıcı oluyor.

Oyla 0
Saçı çok sık yıkamak boyanın düşmanı. Ben eskiden her gün yıkıyordum, şimdi iki üç günde bire düşürdüm. Hem saç daha sağlıklı hem de renk çok daha geç akıyor.

Oyla 0
Kalıcı renk için her şey bir bütün aslında. Doğru yıkama, uygun şampuan, ılık su ve boya sonrası bakım birleşince evde yapılan boya da kuaför boyası kadar dayanabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt