Evde Tırnak Bakımı Yapmak Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Cemre Cankaya

Kayıtlı Üye
Kuaföre ya da maniküre sürekli gitmek hem zaman hem de bütçe açısından zorlayıcı olabiliyor. O yüzden evde tırnak bakımı yapmak istiyorum ama gerçekten işe yarayıp yaramadığından emin değilim. İnternette bir sürü video var ama hangisi gerçek, hangisi abartı ayırt etmek zor.

Evde bakım deyince; tırnak kesme, törpüleme, yağ sürme, belki maske yapma gibi şeyler aklıma geliyor. Ama bunları doğru mu yapıyorum, yeterli mi bilmiyorum. Bazen bakımdan sonra tırnaklarım daha güzel duruyor ama birkaç gün sonra eski haline dönüyor.

Düzenli yapılırsa gerçekten fark yaratır mı, yoksa profesyonel bakım olmadan bir yere kadar mı? Evde bakım yapan ve memnun kalanların deneyimlerini duymak istiyorum.

Evde düzenli tırnak bakımı yapmak gerçekten işe yarıyor mu, neleri yapmak yeterli oluyor?

Ben uzun süredir evde bakım yapıyorum ve bence düzenli olunca çok işe yarıyor. Haftada bir törpü, her gün yağ ve krem yeterli oluyor. Profesyonel bakım kadar olmasa da tırnaklarım sağlıklı duruyor.

Oyla 0
Evde bakımın sırrı süreklilik. Bir kere yapıp bırakınca fark olmuyor. Ben her akşam dizi izlerken tırnak yağı sürüyorum, bu alışkanlık büyük fark yarattı.

Oyla 0
Doğru aletler de önemli. Cam törpe, kaliteli makas, itici… Bunlar olunca evde bakım daha güvenli oluyor. Rastgele kesip törpülemek zarar verebiliyor.

Oyla 0
Ben evde bakım + arada profesyonel bakım şeklinde yapıyorum. Evde bakım tırnakları koruyor, profesyonel bakım ise toparlıyor. Birlikte daha iyi sonuç alıyorum.

Oyla 0
Evde bakım yapmaya başladıktan sonra tırnaklarımın daha az kırıldığını fark ettim. Özellikle yağ ve nemlendirme kısmı çok önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt