Evde Tırnak Güçlendirmek İçin En Etkili Doğal Yöntem Hangisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Berna

Kayıtlı Üye
Selam güzellik severler 🌸

Son zamanlarda tırnaklarım o kadar kolay kırılmaya başladı ki artık uzatmayı denemiyorum bile. Manikür sonrası birkaç gün güzel duruyor ama sonra mutlaka bir köşesi çatlıyor ya da soyuluyor. Üstelik pahalı ürünler denedim, yine de tam sonuç alamadım. Artık dedim ki, “madem kozmetik işe yaramıyor, o zaman doğal yöntemlerle deneyeyim.”

Bir arkadaşım zeytinyağı ve limon karışımı önerdi. Akşamları birkaç damla karıştırıp 10 dakika tırnaklarımı içinde bekletiyorum. İlk başta fark etmemiştim ama 2 haftada tırnaklarım daha sert hale geldi.

Sonra sosyal medyada badem yağı ve E vitamini kapsülü karışımını gördüm. Onu da denedim; gerçekten tırnak diplerini yumuşatıyor, soyulmaları azaltıyor.

Bir de tırnakları törpüledikten sonra suyla hemen temas ettirmemek gerekiyor, yoksa yüzey zayıflıyor.

Ben kendi rutinimi oturttum ama eminim sizde de farklı yöntemler vardır.

Sizce evde tırnak güçlendirmek için en işe yarayan doğal yöntem hangisi? Gerçekten uzun vadede etki eden bir tarifiniz var mı? 💅

Ben badem yağı ve E vitamini kapsülünü birlikte kullanıyorum. Geceleri yatmadan önce masaj yapıyorum, sabah tırnaklarım yumuşacık oluyor. 3 haftada kırılmalar neredeyse tamamen durdu.

Oyla 0
Benim sırrım zeytinyağı ve limon. Özellikle limon tırnak yüzeyini beyazlatıyor, zeytinyağı da güçlendiriyor. Haftada 3 kez 10 dakika bekletiyorum, fark inanılmaz.

Oyla 0
Ben Hindistan cevizi yağıyla masaj yapıyorum. Kokusunu da çok seviyorum. Birkaç hafta düzenli yapınca tırnaklarım kalınlaştı, artık hiç soyulmuyor. Tamamen doğal ve ucuz bir yöntem.

Oyla 0
Ben karışım yerine sadece E vitamini kapsülünü kırıp sürüyorum. 10 dakika sonra ellerimi yıkıyorum. Tırnak diplerim artık çok daha nemli ve güçlü. Özellikle kışın çok işe yarıyor.

Oyla 0
Ben denemediğim şey bırakmadım ama en işe yarayanı limon + zeytinyağı oldu. Tırnaklarımı parlatıyor, aynı zamanda doğal bir bakım gibi. Düzenli yapınca hem kırılma azaldı hem de sağlıklı görünüyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt