Eyeliner Nasıl Çekilir, İki Göz Eşit Yapmanın Bir Yolu Var Mı?

Gülcan Yıldız

Kayıtlı Üye
Eyeliner çekerken en çok zorlandığım konu kesinlikle iki gözü eşit yapmak. Bir gözde her şey tam istediğim gibi oluyor, diğerine geçtiğim anda çizgi ya kalınlaşıyor ya da kuyruk daha uzun kaçıyor. Aynaya bakıp farkı görünce tüm makyaj hevesim kaçıyor. En sinir bozucu kısmı da başkasının bu farkı fark etmeyecek olması ama benim takılıp kalmam.

Defalarca silip yeniden çektiğim oldu. Hatta bazen bir gözü düzeltmeye çalışırken diğerini de bozuyorum. “İkisini de sileyim en baştan yapayım” döngüsüne girdiğim çok oldu. Sabah acelem varsa bu durum iyice strese sokuyor. Halbuki tek istediğim dengeli ve temiz bir görünüm.

Aynaya yakından bakarak çekiyorum, bazen kafamı eğiyorum, bazen gözümü kapatıyorum. Belki de hatayı burada yapıyorum ama doğru olanın ne olduğunu bilmiyorum. İki gözümün birebir aynı olmasını beklemiyorum ama bu kadar fark da istemiyorum. Bunun gerçekten pratik bir yolu varsa öğrenmek istiyorum.

İki gözü daha dengeli ve eşit gösterecek şekilde eyeliner çekmenin gerçekten işe yarayan bir yöntemi var mı?

Ben önce iki gözde de sadece kuyruk yerini minik bir noktayla belirliyorum. Sonra çizgiye geçiyorum. Böyle yapınca uzunluklar daha yakın oluyor. Baştan sona tek göz yapmak bende de hep dengesizlik yaratıyordu.

Oyla 0
Aynaya tam karşıdan bakarak çekmek çok fark ettiriyor. Kafayı yana eğince çizgiler gözde eşit durmuyor. Bir de her adımı iki gözde sırayla yapmak dengeyi ciddi şekilde artırıyor.

Oyla 0
Ben eyeliner’ı aşamalı çekmeye başlayınca sorun çözüldü. Önce iki göze de ince çizgi, sonra ikisine kuyruk, en son kalınlaştırma. Tek gözü bitirip diğerine geçince fark kaçınılmaz oluyor.

Oyla 0
Bir noktadan sonra birebir eşitliğin mümkün olmadığını kabul ettim. Gözler zaten simetrik değil. Bu rahatlıkla çizince elim daha az titriyor ve sonuç daha iyi oluyor.

Oyla 0
Pamuklu çubuk ve micellar su gerçekten kurtarıcı. Baştan kusursuz olmaya çalışmak yerine küçük düzeltmeleri kabullenmek işi çok kolaylaştırıyor. Eşitlik bazen silerek sağlanıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt