Kalıcı Eyeliner Önerir Misiniz?

Nesrin Tokgöz

Kayıtlı Üye
Eyeliner kullanmayı çok seviyorum ama kalıcı bir tane bulmakta gerçekten zorlanıyorum. Sabah makyajımı yaptığımda her şey çok güzel duruyor ama birkaç saat sonra eyelinerın akmaya başladığını fark ediyorum. Özellikle göz kapağım biraz yağlı olduğu için bazı eyelinerlar gün içinde bulaşabiliyor.

Bir de bazı eyelinerlar sürerken çok güzel görünüyor ama gün içinde silinmiş gibi oluyor. Kuyruk kısmı özellikle hızlı bozuluyor. Gün içinde aynaya bakınca eyelinerın dağılmış gibi durması gerçekten moralimi bozuyor. Bu yüzden hem kalıcı hem de sürmesi çok zor olmayan bir eyeliner arıyorum.

Keçeli uçlu eyelinerlar bana daha pratik geliyor ama bazıları çok hızlı kuruyor ya da rengini yeterince vermiyor. Jel eyelinerları da denedim ama onları sürmek biraz daha zor geldi açıkçası. Günlük kullanımda rahat sürebileceğim bir şey olsa daha iyi olur.

Gün boyu akmayan, bulaşmayan ve sürmesi çok zor olmayan bir eyeliner arıyorum. Deneyip memnun kaldığınız ürünler varsa gerçekten merak ediyorum.

Gün içinde akmayan ve kalıcılığı iyi olan bir eyeliner öneriniz var mı?

Eyeliner konusunda göz kapağının yapısı gerçekten çok etkiliyor. Özellikle yağlı göz kapaklarında bazı eyelinerlar daha çabuk dağılabiliyor. Bu yüzden makyajdan önce göz kapağına çok hafif bir pudra ya da far bazı uygulayanlar oluyor. Bu yöntem eyelinerın daha uzun süre dayanmasına yardımcı olabiliyor.

Oyla 0
Keçeli uçlu eyelinerlar gerçekten kullanım açısından çok pratik oluyor. Özellikle hızlı makyaj yapanlar bu tip ürünleri daha rahat bulabiliyor. İnce uçlu olanlar kuyruk çizmek için de daha kolay oluyor. Günlük kullanımda en çok tercih edilen eyeliner tiplerinden biri diyebiliriz.

Oyla 0
Bazı kişiler kalıcılık konusunda jel eyelinerları daha başarılı bulabiliyor. Küçük bir fırça ile uygulandığında daha yoğun renk verebiliyor ve gün içinde daha az akabiliyor. Ama tabii uygulaması biraz pratik gerektiriyor.

Oyla 0
Eyelinerın gün içinde bulaşmasının bir nedeni de göz çevresindeki yağlanma olabiliyor. Bu yüzden makyaj bittikten sonra göz çevresine çok az pudra uygulamak bazen işe yarayabiliyor. Böyle olunca eyelinerın sabit kalması daha kolay olabiliyor.

Oyla 0
Uygulama sırasında eyelinerın tek katta çok kalın sürülmemesi de önemli olabiliyor. İnce bir kat sürüp gerekirse ikinci katı geçmek daha düzgün bir sonuç verebiliyor. Bu şekilde hem daha kontrollü bir çizgi oluşuyor hem de makyaj daha temiz görünebiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt