Kalıcı Dudak Kalemi Önerir Misiniz?

Tülay Sağlam

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda dudak kalemi kullanmaya başladım ama kalıcılık konusunda biraz hayal kırıklığı yaşadım diyebilirim. Rujdan önce dudak kalemi sürdüğümde ilk başta gerçekten çok güzel duruyor ama birkaç saat sonra rengi sanki silinmiş gibi oluyor. Özellikle bir şeyler yiyip içince dudak kalemi neredeyse tamamen kayboluyor.

Bir de bazı dudak kalemleri çok kuru oluyor. Dudakta sürerken zorlanıyorum ve bazen çizgi çizgi durabiliyor. O yüzden hem sürmesi rahat olan hem de dudakta uzun süre kalan bir dudak kalemi arıyorum. Gün içinde sürekli tazelemek zorunda kalmak biraz uğraştırıcı oluyor açıkçası.

Genelde dudak kalemini sadece dudak çizgisini belirginleştirmek için değil, bazen tüm dudağa uygulayıp üzerine ruj sürmek için de kullanıyorum. Bu yüzden renginin dudakta güzel durması ve çok çabuk silinmemesi benim için önemli.

Çok sert olmayan, dudakta rahat sürülen ve gün içinde hemen kaybolmayan bir dudak kalemi arıyorum.

Dudakta uzun süre kalan ve kolay silinmeyen kalıcı dudak kalemi öneriniz var mı?

Dudak kalemlerinde kalıcılık gerçekten marka ve formüle göre çok değişebiliyor. Bazıları dudakta çok rahat sürülüyor ama kalıcılığı düşük oluyor. Biraz daha mat ve kuru yapılı olanlar ise genelde daha uzun süre dayanabiliyor. Ama çok sert olanlar da sürerken zor olabiliyor, o yüzden orta yumuşaklıkta olanlar daha rahat kullanılıyor.

Oyla 0
Kalıcı dudak kalemi arayanların sık kullandığı ürünlerden biri Golden Rose Dream Lips. Fiyatına göre oldukça kalıcı olduğunu söyleyen çok kişi var. Özellikle rujdan önce tüm dudağa uygulandığında rengin daha uzun süre kaldığını söyleyenler oluyor.

Oyla 0
Dudak kaleminin daha kalıcı olması için bazı kişiler önce dudakları çok hafif pudralıyor. Sonrasında dudak kalemi uygulandığında ürün daha iyi tutunabiliyor. Üzerine ruj sürüldüğünde de makyajın daha uzun süre bozulmadan kaldığını söyleyenler var.

Oyla 0
Kalıcı dudak kalemleri arasında NYX Slim Lip Pencil kullanan da çok kişi var. Renk seçeneklerinin fazla olması da tercih edilmesinin nedenlerinden biri oluyor. Günlük makyajda hem rujla hem tek başına kullananlar oldukça fazla.

Oyla 0
Dudak kaleminin çok hızlı silinmemesi için dudakların çok kuru olmaması da önemli oluyor. Dudaklar çok çatlak olduğunda ürün eşit durmayabiliyor. Hafif bir dudak balmı kullanıp birkaç dakika bekledikten sonra kalem uygulamak daha düzgün bir sonuç verebiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt