Kalıcı Oje Sonrası Tırnak Bakımı Nasıl Yapılmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Semra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Semra

Kayıtlı Üye
Kalıcı oje yaptırdıktan sonra çıkarttığımda tırnaklarımın daha ince ve hassas olduğunu fark ettim. Üst yüzey sanki törpülenmiş ve matlaşmış gibiydi. Dokununca daha yumuşak geldi. Bu durum geçici mi yoksa kalıcı hasar mı oluştu bilmiyorum.

Çıkarma işlemi sırasında biraz zorlandılar, belki o yüzden daha çok yıprandı. Şimdi tırnaklarım çabuk kırılıyor ve uçlardan soyulma başladı. Hemen tekrar kalıcı yaptırmak istemiyorum ama nasıl toparlayacağımı da bilmiyorum.

Sadece krem sürmek yeterli mi, tırnak yağı mı kullanmalıyım, biotin mi almalıyım kararsızım. Ne kadar sürede eski sağlığına döner merak ediyorum.

Kalıcı oje çıkarıldıktan sonra zayıflayan tırnaklar nasıl onarılır ve ne kadar sürede toparlanır?

Ben kalıcı oje sonrası en az 1-2 ay ara veriyorum. Bu süreçte düzenli tırnak yağı ve yoğun el kremi kullanıyorum. Tırnak zaten dipten sağlıklı uzadığı için zamanla eski haline dönüyor ama sabır gerekiyor.

Oyla 0
Çıkarma işlemi çok önemli. Zorla sökülürse üst katman ciddi zarar görüyor. Ben bir yerde kötü çıkarıldıktan sonra aylarca toparlanamadım. Sonrasında daha profesyonel bir yerde yaptırmaya başladım.

Oyla 0
Biotin kullandığım dönemde daha hızlı uzadığını fark ettim ama tek başına yeterli değil. Dış bakım ve koruma da şart. Özellikle su temasından korumak önemli.

Oyla 0
Tırnağı kısa tutmak toparlanma sürecinde daha iyi oluyor. Uzatmaya çalışınca daha çabuk kırılıyor. Ben bir süre tamamen kısa ve bakımlı şekilde kullandım.

Oyla 0
Matlaşma genelde yüzey törpülemesinden kaynaklı oluyor. Yeni sağlıklı tabaka uzadıkça görüntü düzeliyor. Ortalama 2-3 ayda ciddi toparlanma oluyor ama tamamen eski gücüne gelmesi daha uzun sürebiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt