Finasterid (Finasteride) Kullananlar, Yan Etkileri Ve Etkisi Nasıl?

Yasin

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 2 aydır saç dökülmesi problemim için araştırma yapıyorum ve en çok karşıma çıkan ilaçlardan biri Finasterid (Propecia, Proscar vs.) oldu. Dermatoloğum kullanabileceğimi söyledi ama açıkçası kafamda ciddi soru işaretleri var. Özellikle yan etkiler konusunda çok farklı yorumlar okudum.

Kimisi “hiçbir sorun yaşamadım, saçlarım toparladı” derken, kimisi de “cinsel yan etkiler” yaşadığını söylüyor. Benim için saç önemli ama aynı zamanda uzun vadede sağlık riskleri almak istemiyorum. Özellikle libido düşmesi, ereksiyon problemi, ruh hali değişiklikleri gibi konular beni düşündürüyor.

Bu ilacı uzun süre kullanan erkekler tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim. Kaç ayda etkisini gördünüz? Dökülmeyi gerçekten durduruyor mu yoksa sadece yavaşlatıyor mu? İlacı bıraktığınızda saçlar yine dökülüyor mu? Bir de günlük 1 mg ile 5 mg arasında fark var mı?

Gerçekten kullanmış, bilgi sahibi olan kişilerin yorumları benim için çok değerli. Çünkü internette çok fazla bilgi kirliliği var. Finasterid kullananlar burada tecrübelerini paylaşırlarsa eminim başkalarına da faydası olur. Şimdiden teşekkürler.

Ben yaklaşık 1 senedir Finasterid 1 mg kullanıyorum. Saç dökülmem %70 oranında azaldı diyebilirim. İlk 3 ayda pek fark olmadı ama 6. ay itibarıyla belirgin sonuç gördüm. Yan etki olarak sadece ilk 1 ayda hafif libido düşüşü hissettim ama sonra normale döndü. Düzenli ve sabırlı kullanım önemli.

Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Saç dökülmesini ciddi şekilde durdurdu, ön tarafta çok fark yok ama tepe bölgemde belirgin yoğunlaşma oldu. Yan etki yaşamadım. Doktorum “ilaç bırakılırsa dökülme devam eder” dedi, o yüzden uzun vadeli düşünmek lazım.

Benim deneyimim biraz olumsuz. 5 ay kullandım, saç dökülmem durdu ama erektil disfonksiyon yaşadım. İlacı bırakınca düzeldi. Bence kişiden kişiye çok farklı etkiler gösterebiliyor. Başlamadan önce bu riski bilmek lazım.

Finasterid’i doktor tavsiyesiyle 10 aydır kullanıyorum. Yan etki yaşamadım. Saç dökülmem ciddi oranda azaldı ve minoksidil ile kombin edince çok daha iyi sonuç aldım. Bence tek başına değil, kombin tedaviyle daha etkili. Düzenli doktor kontrolü şart.

Benim genetik dökülmem vardı, özellikle şakaklarda. 8 aydır Finasterid 1 mg kullanıyorum. Saç dökülmesi neredeyse tamamen durdu, ama yeni saç çıkışı çok beklememek lazım. Yan etki olarak bazen hafif baş ağrısı yaşadım ama ciddi bir şey olmadı. Uzun vadede bırakmayı düşünmüyorum çünkü işe yarıyor.

Ben biraz geç başladım, 2 yıldır kullanıyorum. 35 yaşından sonra başlamak geç kalmak oluyor bence. Dökülmeyi durdurdu ama yeni saç kazanımı olmadı. Yan etki hiç yaşamadım, cinsel sağlıkta da bir değişiklik olmadı. Ama düzenli doktor kontrolü yapıyorum, karaciğer değerlerine baktırmak lazım.

İlacı 1 yıl kullandım, saç dökülmem ciddi şekilde azaldı. Ama psikolojik olarak “yan etki olacak mı” kaygısı beni çok yordu. Sonradan fark ettim ki çoğu insan bu ilacı placebo etkisiyle bırakıyor. Benim için olumsuz bir durum olmadı, şu an hâlâ devam ediyorum. Saçımı korumak isteyen herkese öneririm ama doktor gözetiminde.

Geri
Üst Alt