Finasterid Saç Dökülmesine Gerçekten Fayda Ediyor Mu, Kullanıcı Yorumları?

Ali Tekin

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba,
Uzun süredir saç dökülmesi yaşıyorum ve artık aynaya bakmak beni rahatsız etmeye başladı. İnternette araştırırken en çok karşıma çıkan ilaçlardan biri Finasterid (Finasteride) oldu. Özellikle genetik saç dökülmesi (androjenik alopesi) yaşayan erkeklerde etkili olduğu söyleniyor.

Ama bir yandan da kafamı kurcalayan şeyler var. Gerçekten saç dökülmesini durduruyor mu, yoksa sadece yavaşlatıyor mu? Yeni saç çıkışı sağlıyor mu? Kullanıcı yorumlarını okuyorum, kimisi “çok faydasını gördüm” derken kimisi de “yan etkiler” yaşadığını söylüyor. Özellikle cinsel isteksizlik, ruh hali değişiklikleri gibi şeyler yazılmış.

Bu ilacı kullanan erkekler varsa deneyimlerini paylaşabilir mi? Kaç ayda etkisini gördünüz, ilacı bıraktığınızda saç dökülmesi geri başladı mı? Uzun vadeli kullanmak güvenli mi?

Gerçek deneyimlere ihtiyacım var çünkü ilaç kullanmak kolay bir karar değil. Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok faydalı olur.

Ben 1 yılı aşkın süredir Finasterid 1 mg kullanıyorum. İlk 3 ayda gözle görülür bir değişim olmadı, hatta dökülme biraz daha arttı. Doktorum bunun “şok dökülme” olduğunu söyledi. 6. aydan sonra saç dökülmem neredeyse tamamen durdu. Ön bölgede büyük bir fark olmadı ama tepe bölgesi toparladı. Yan etki olarak çok hafif libido düşüklüğü yaşadım ama günlük hayatımı etkilemedi. Düzenli ve sabırlı kullanım şart.

Benim saç dökülmem 20’li yaşların başında başladı. 2 yıldır Finasterid kullanıyorum. Dökülmem büyük ölçüde durdu, hatta saç tellerim daha kalınlaştı. Yan etki olarak ilk aylarda biraz isteksizlik yaşadım ama sonradan normale döndü. Bence en önemlisi psikolojik baskıya kapılmamak, çünkü birçok yan etki aslında beklentiyle alakalı olabiliyor.

Benim deneyimim biraz olumsuz oldu. 5 ay boyunca kullandım, saç dökülmem ciddi anlamda azaldı ama cinsel isteksizlik ve ereksiyon problemleri yaşadım. İlacı bıraktıktan sonra sorun ortadan kalktı. Saç açısından işe yarıyordu ama benim için yan etkiler daha ağır bastı. O yüzden kişisel tolerans çok önemli.

Yaklaşık 10 aydır kullanıyorum ve Minoksidil ile kombin ediyorum. Tek başına Finasterid dökülmeyi durdurdu ama minoksidille birlikte gözle görülür bir dolgunluk elde ettim. Hiçbir yan etki yaşamadım, hatta saçlarımın genel görünümü çok daha sağlıklı oldu. Benim tavsiyem mutlaka doktor gözetiminde başlamak ve sabırlı olmak.

Genetik dökülmem vardı, özellikle şakak bölgem çok açılmıştı. 8 aydır kullanıyorum. Dökülme büyük ölçüde azaldı ama yeni saç çıkışı pek olmadı. Yan etki olarak baş ağrısı ve hafif halsizlik yaşadım ama zamanla geçti. İlacı bırakmayı düşünmüyorum çünkü mevcut saçlarımı korumak benim için önemli.

Ben biraz geç başladım. 35 yaşından sonra Finasterid kullanmaya başladım. İlaç dökülmeyi yavaşlattı ama yeni saç çıkarmadı. Hiç yan etki yaşamadım, bu konuda şanslıyım. Yine de düzenli kontrol ettiriyorum, özellikle karaciğer değerlerine bakmak önemli. Bence erken yaşta başlamak daha etkili sonuç veriyor.

Benim deneyimim biraz farklı. İlacı 1 yıl boyunca kullandım ve gerçekten dökülmeyi durdurdu. Ama sürekli “yan etki olacak mı?” endişesi yaşadım. Psikolojik baskı insanı yoruyor. Sonra fark ettim ki çoğu şey aslında kafada büyütülüyor. Bende hiçbir cinsel yan etki olmadı. Şu an devam ediyorum ve saçlarım oldukça iyi durumda.

Geri
Üst Alt