FUE Mi DHI Mi Daha Başarılı?

Abdullah Kaynar

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık bir senedir saç ekimi konusunu araştırıyorum. Açıkçası bu süreçte o kadar çok bilgiyle karşılaştım ki kafam karmakarışık oldu. Özellikle FUE mi daha başarılı yoksa DHI mi sorusunun cevabını net bulamadım. Kimisi “FUE yöntemi hem daha güvenilir hem de daha doğal sonuç veriyor” diyor, kimisi “DHI daha hızlı iyileşiyor, sık ekim sağlıyor ve doğal görünüyor” diye bahsediyor. İnsan hangisine inanacağını şaşırıyor.

FUE’nin biraz daha klasik yöntem olduğunu, saç köklerinin tek tek alınıp kanallar açıldıktan sonra ekildiğini öğrendim. Daha çok yaygın dökülme yaşayanlar için öneriliyormuş ve geniş alanlarda daha avantajlı olduğu söyleniyor. DHI ise daha yeni bir yöntemmiş, kalem tekniği ile kökler direkt ekim alanına yerleştiriliyormuş. Bu yüzden daha sık ekim yapılabiliyormuş ama bazıları da uzun sürdüğünü, hatta daha maliyetli olduğunu söylüyor.

Benim beklentim, doğal bir görüntü. Yani saç ektirdiğim belli olmasın istiyorum. Özellikle ön saç çizgisi çok önemli. Saçın yönü, sıklığı ve doğallığı bence yöntemin de ötesinde kritik bir nokta. Çünkü kötü bir doktor, en iyi tekniği bile eline aldığında kötü sonuç çıkarabilir.

Şimdi kararsız kaldım: FUE mi yoksa DHI mi gerçekten daha başarılı? Deneyen arkadaşlar varsa, süreçlerini, sonuçlarını ve memnuniyetlerini paylaşırsa çok sevinirim. Özellikle ekim sonrası doğal görünüm, ağrı/acı süresi, iyileşme hızı ve saçların çıkma oranı hakkında bilgi almak istiyorum. Siz hangi yöntemi tercih ettiniz ve memnun kaldınız mı?

Benim deneyimim tamamen FUE üzerine oldu. Yaklaşık 4200 greft ekildi ve işlem tam 7 saat sürdü. İlk 2 saat biraz gergindim ama anesteziden sonra çok da zor gelmedi. Doğallık konusunda endişelerim vardı ama doktor saç çizgimi yüzüme uygun şekilde ayarladı, şu an 1 yıl geçti ve kimse saç ektirdiğimi anlamıyor. Açıkçası FUE’nin tek avantajı fiyat değil, uzun vadede sağlam kökler alındığı için dökülme riski de daha az. Bence FUE gayet başarılı bir yöntem.

Oyla 0
Ben DHI tercih ettim. Bunun en büyük nedeni, hem daha kısa sürede toparlanması hem de sık ekim yapılabilmesi oldu. Operasyon 6 saat kadar sürdü, işlem sonrası bir hafta içinde şişlik azaldı. İlk 2 ay dökülme oldu ama sonrasında çıkan saçlar çok doğal ve yoğun duruyor. FUE yaptıran tanıdıklarım da var, onların da memnun olduklarını biliyorum. Yani bana göre FUE geniş alanlarda, DHI ise ön saç çizgisinde daha avantajlı.

Oyla 0
Benim fikrimce hangi yöntemden çok, kimin yaptığı daha önemli. Çünkü aynı DHI tekniğini herkes aynı hassasiyetle uygulamıyor. Ben FUE yaptırdım, 8 saat sürdü, ilk başta çok korkuyordum ama sonrası güzel geçti. Şok dökülme döneminde biraz panikledim ama sabrettim, şu an çok doğal görünüyor. Bence doktora güvenmek en kritik nokta, yoksa yöntem tek başına yeterli olmuyor.

Oyla 0
Ben DHI yaptıranlardanım ama çok da memnun kaldığımı söyleyemem. Ekim sırasında fazla hissetmedim ama işlem neredeyse 9 saat sürdü, baya yorucuydu. Saçların çıkması 4 ayı buldu ve beklediğim kadar yoğun olmadı. Belki benim donör bölgem zayıftı bilemiyorum. DHI’nin avantajı daha az iz bırakması olabilir ama her zaman en doğal sonucu vermiyor. Benim düşüncem, FUE daha garanti bir yöntem olabilir.

Oyla 0
İki yöntemi de araştırdım, sonunda FUE yaptırmaya karar verdim. Yaklaşık 4000 greft ektiler, operasyon 9 saat sürdü ama ekip çok ilgiliydi, zaman nasıl geçti anlamadım. İlk birkaç gün biraz zorluk oldu, özellikle gece yatarken ama sonrası çok iyiydi. Şimdi 2 yıl oldu, saçlarım o kadar doğal ki çevremdeki insanlar sadece gençleştiğimi söylüyor. Bence doğal görüntü için doktorun çizim kabiliyeti ve ekim sırasındaki titizliği yöntemin önüne geçiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt