FUE ve DHI Saç Ekimi Arasındaki Farklar Neler, Hangisi Daha İyi?

Hüseyin Akar

Kayıtlı Üye
Saç ekimi yaptırmaya karar vermeye yaklaştıkça bu sefer de FUE mi DHI mı sorusu kafamı kurcalamaya başladı. İnternette ne okusam biri FUE’yi övüyor, biri DHI’yı. Her klinik de sanki kendi uyguladığı yöntemi “en iyisi” gibi anlatıyor. Açıkçası işin reklam kısmını ayıklamak zor.

İki yöntemin de saç köklerinin alınıp ekilmesi mantığı aynı ama uygulama şekilleri farklı gibi anlatılıyor. DHI daha yeni, daha teknolojik deniyor ama gerçekten fark yaratıyor mu, yoksa pazarlama mı, emin olamıyorum. FUE daha eski ama hâlâ çok yaygın. “Eski olması kötü mü, yoksa oturmuş olması mı avantaj?” bunu düşünüyorum.

Benim için önemli olan şey doğal görünüm, ekim sıklığı ve iyileşme süresi. Ayrıca bütçe farkı da az değil. Eğer aradaki fark günlük hayatta çok hissedilmeyecekse sırf pahalı diye DHI’ya yönelmek istemiyorum. Ama gerçekten avantajı varsa da kaçırmak istemem.

Bu yüzden teorik bilgilerden çok, bu iki yöntemi yaptırmış kişilerin deneyimlerini duymak istiyorum. Hangisi kimler için daha mantıklı, bunu anlamaya çalışıyorum.

FUE ve DHI saç ekimi arasındaki temel farklar neler, hangisi gerçekten daha iyi?

Ben FUE yaptırdım. Açıkçası çok memnunum. Doğallık açısından hiçbir sorun yaşamadım. Bence işin %70’i yöntemde değil, ekimi yapan ekipte bitiyor.

Oyla 0
DHI yaptırdım çünkü ön saç çizgim çok kritikti. Kalemle ekim olduğu için açı kontrolü daha rahat yapılıyor. Ön bölgede daha sık ekim isteyenler için avantajlı olabilir.

Oyla 0
Ben ikisini de araştırdım. DHI daha pahalı ama herkes için şart değil. Alan çok genişse FUE daha mantıklı geliyor. Klinik de bunu söyledi zaten.

Oyla 0
İyileşme süresi arasında çok büyük fark görmedim. Hangisini yaptırırsan yaptır, ilk 10 gün yine dikkat etmek gerekiyor.

Oyla 0
FUE mi DHI mı sorusundan çok, saç yapına ve ekim planına bakmak lazım. Ön bölge odaklıysa DHI, geniş alan varsa FUE daha mantıklı oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt