Gece Kremi Kullanıyorum Ama Sabah Cildim Hâlâ Kuru Uyanıyor, Neyi Yanlış Yapıyorum?

Gizem Ünlü

Kayıtlı Üye
Bir süredir gece kremi kullanıyorum çünkü herkes gecenin cilt için en önemli onarım zamanı olduğunu söylüyor. Yatmadan önce yüzümü güzelce temizliyorum, kremimi sürüyorum ve “tamam, görev tamam” diye yatıyorum. Ama sabah uyandığımda cildim yine gergin, bazı bölgeler pul pul ve sanki hiç krem sürmemişim gibi hissediyorum. Açıkçası bu durum kafamı karıştırıyor.

İlk başta kullandığım ürünün yeterli olmadığını düşündüm. Daha yoğun bir gece kremine geçtim ama sonuç yine çok değişmedi. Acaba kremi yanlış sırayla mı sürüyorum, yoksa cildim gerçekten çok mu kuru? Bir de bazı günler cildim kremi hemen emiyor, bazı günler ise yüzeyde kalmış gibi hissediyorum. Bu da “her gün aynı bakımı yapmak doğru mu?” sorusunu aklıma getiriyor.

Serum kullanmalı mıyım, nemi kilitlemek için üstüne başka bir ürün mü sürmeliyim, yoksa problem cilt bariyerimde mi? İnternette okudukça seçenekler artıyor ama net bir cevap bulmak zor. Gece kremi kullanıp hâlâ kuru uyanmak gerçekten moral bozucu.

Benim gibi bu durumu yaşayanlar varsa deneyimlerini çok merak ediyorum.

Sizce gece kremi kullanıldığı hâlde cildin sabah kuru uyanmasının en yaygın nedeni ne olabilir?

Benim sorunum cilt bariyerimin zayıf olmasıymış. Sadece krem yetmiyormuş. Serum + krem kombinasyonuna geçince fark ettim. Özellikle hyaluronik asitli bir serumdan sonra krem sürünce sabaha kadar nemi daha iyi tutuyor. Tek başına krem her zaman yeterli olmuyor.

Ben gece kremimi kuru cilde sürüyormuşum, meğer bu da etkiliyormuş. Yüzümü yıkadıktan sonra hafif nemliyken sürmeye başladım, sabahki gerginlik azaldı. Küçük bir detay ama gerçekten fark ediyor.

Dermatoloğum bana “cildi nemlendirmek başka, nemi ciltte tutmak başka” demişti. Ben serumla nem verip kremle kilitleyince sorun çözüldü. Ayrıca çok sık asit kullanıyorsan cilt kuruluğu kaçınılmaz olabiliyor, buna da dikkat etmek gerekiyor.

Kullandığın gece kremi cilt tipine uygun olmayabilir. Ben yağlı sanıyordum ama aslında susuzmuş. Daha hafif ama nem odaklı bir ürüne geçince sabahları cildim çok daha rahat uyanıyor. Yoğun krem her zaman çözüm değilmiş.

Bende de bu durum kış aylarında artıyor. O yüzden kışın bakım rutinimi değiştiriyorum. Daha az arındırıcı, daha çok nem veren ürünler kullanıyorum. Mevsime göre bakım gerçekten çok önemli.

Geri
Üst Alt