Geceleri Terlemek Vücut Kokusunu Arttırır mı? Nasıl Önlenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Linda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Linda

Kayıtlı Üye
Yaz gecelerinde uyanıp pijamamın sırt kısmının terden ıslandığını fark ediyorum. Gündüz parfüm kullanıyorum ama gece kullandığım deodorant işe yaramıyor gibi. Sabahları kötü bir koku olmasa da cildimin havasız kaldığını hissediyorum.

Hafif yapılı pamuklu pijamalar tercih ettim, o biraz rahatlattı. Ayrıca gece duşu ve ardından alüminyum içermeyen deodorantlar kullanmak işe yarıyor gibi. Ama hâlâ bazen sabahları rahatsız edici bir hisle uyanıyorum. Cilt bu kadar gece terlemesine nasıl tepki veriyor bilmiyorum.

Sizce gece terlemesi vücut kokusunu artırır mı? Önlemek için siz ne yapıyorsunuz?

Ben özellikle yaz aylarında geceleri aşırı terleyen biriyim. Sabahları kalktığımda pijamam sırtımdan yapışıyor. Bu durum uzun vadede sadece rahatsızlık değil, ciltte kötü koku oluşumu da yapıyor. Cildin sürekli ıslak kalması bakterilerin çoğalmasını kolaylaştırıyor. Ben çözüm olarak geceleri duş alıp hafif yapılı, alkol içermeyen bir deodorant kullanıyorum. Ayrıca %100 pamuklu ve bol pijamalar da ciddi fark ettiriyor. Sentetik kumaşlar resmen teri tutup kokuyu artırıyor.

Oyla 0
Gece terlemesi beni de çok zorlayan bir konu oldu. Özellikle klimayı açmadığım gecelerde sırtım ve göğüs bölgem terliyor, sabahları kötü bir hisle uyanıyorum. Terin kendisi kokmuyor ama terle birlikte oluşan nemli ortam kokuya neden oluyor. Çözüm olarak yatmadan önce duş alıp, banyoda salisilik asit içeren bir duş jeli kullanıyorum. Bakteri yükünü azaltıyor. Ayrıca nevresimleri sık sık değiştirmek de etkili. Çünkü kumaşta kalan ter kokuyu sabitliyor.

Oyla 0
Ben terlemenin sadece yazla sınırlı olmadığını fark ettim. Kışın da yorganın altında hava alamayan bölgelerde terliyorum ve bu uzun vadede sırtımda sivilce ve kokuya neden oluyor. En etkili çözüm bende şu oldu: gece terlemeye özel formüle edilmiş roll-on deodorantlar kullanıyorum. Bir de akşam yemeklerini çok baharatlı yememeye başladım, çünkü sindirim sistemi de gece ısıyı artırabiliyor. Küçük değişiklikler büyük fark yaratıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt