Geceleri El ve Ayakları Nemlendirmek Cildin Yaşlanmasını Yavaşlatır mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Asya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Asya

Kayıtlı Üye
Annem hep “eller ve ayaklar insanın yaşını ele verir” derdi. Gençliğimde önemsemezdim ama artık anlıyorum. Özellikle soğuk havalarda ellerim çatlıyor, topuklarım kuruyor. Son zamanlarda gece yatmadan önce el ve ayak kremi uygulayıp pamuklu eldiven ve çorapla yatmaya başladım. Sabahları farkı hissediyorum.

Araştırınca bu uygulamanın sadece nemlendirmekle kalmayıp, ciltteki elastikiyeti ve koruyucu bariyeri güçlendirdiğini öğrendim. Yani düzenli yapılırsa yaşlanma belirtilerini de geciktirebilir.

Siz gece bakımında ellerinize ve ayaklarınıza özel ürün kullanıyor musunuz, uzun vadede faydasını gördünüz mü?

Annemin bir sözü hep aklımdadır: “Yüzüne ne kadar bakarsan bak, ellerini ihmal edersen yaşını ele verir.” O yüzden son 2 yıldır gece yatmadan önce ellerime ve ayaklarıma yoğun sheabutter içeren nemlendirici sürüyorum. Üzerine eldiven ve çorap giyip yatıyorum. Sabah kalktığımda cildim yumuşacık oluyor. Düzenli yaptığınızda, kırışıklık oluşumunun gerçekten yavaşladığını fark ediyorsunuz.

Oyla 0
Ben bu alışkanlığı 30 yaşından sonra kazandım. Ellerim çok çatlamaya başlamıştı. Dermatoloğum, özellikle gece üre içerikli krem kullanmamı önerdi. El ve ayaklar gündüz daha çok dış etkiye maruz kaldığı için gece bakım yapmak daha etkili oluyormuş. Şimdi ellerim eskisine göre daha pürüzsüz, tırnak çevrem de çok daha sağlıklı görünüyor.

Oyla 0
Erkek olarak bu tarz bakımlara biraz geç başladım ama el ve ayak bakımı deyince artık hiç aksatmıyorum. Özellikle ayak topuklarımın sertleşmesi beni rahatsız etmeye başlamıştı. Gece krem + çorap rutini ile büyük fark yaşadım. Ayrıca parmak araları da yumuşadı. Yaşlanma etkisini tamamen durdurmaz belki ama gözle görülür şekilde yavaşlatıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt